Universitatea din Petroşani: căminul studenţesc nr. 4 a fost reabilitat

12 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban04 camin3

Căminul  nr. 4 din cadrul Universităţii din Petroşani a trecut printr-un proces de reabilitare, lucrările fiind finalizate de curând. Campusul instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului numără cinci cămine studenţeşti, dintre care nr. 4 şi nr. 5  găzduiesc câte 80 de studenţi fiecare, şi oferă cel mai înalt grad de confort.
„S-au realizat lucrări de reabilitare a acoperişului, dar şi de izolare termică. Sperăm ca în urma procesului de anvelopare, să reducem considerabil costurile în ceea ce priveşte partea de termoficare. Dacă ar fi să luăm în calcul un edificiu care a beneficiat de lucrări similare şi are aproximativ aceiaşi parametri ca şi căminul nr 4, e vorba de căminul cu numărul 5, aici se poate spune că s-a înregistrat o reducere de circa 20 de procente a cheltuielilor aferente agentului termic. În campus, avem atât agent termic de la municipalitate, cât şi încălzire pe gaz. În funcţie de tarife, le alternăm. Se fac calcule şi estimări lunare, astfel încât cheltuielile să fie reduse la minimum. Se ţine cont de randamentul fiecărui edificiu, de ce săli vor fi folosite etc. La noi se poate verifica zilnic consumul, defalcat. Căminul cu nr. 5 se încălzeşte exclusiv pe gaz, chiar şi apa caldă are aceeaşi sursă, pe când cel cu numărul 4 beneficiază de un sistem mixt”, a arătat Dacian Ciodaru, directorul general administrativ al Universităţii din Petroşani. Potrivit acestuia, pe viitor se vizează şi reabilitarea celorlalte trei cămine din campus.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum intrăm în posesia cardului de sănătate, dacă nu l-am primit prin poştă

Asiguraţii care nu au primit cardul naţional de sănătate prin poştă îl pot ridica acum de la Casa de Asigurări...

Deputatul Cornel Cristian Resmeriţă declarat în conflict de interese de ANI

       Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis astăzi un comunicat prin care anunţă faptul că deputatul hunedorean din...

O nouă dispută, acum în instanţă, legată de deponeul ecologic de la Băcia. Construcţia deponeului va fi blocată?

Proiectul deponeului ecologic dintre localităţile Băcia şi Bârcea Mare ar putea întâmpina noi probleme.

Închide