Unitatea de Primiri Urgenţe din Deva, modernizată şi extinsă cu fonduri europene

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la spi­talul judeţean din Deva va fi modernizată şi ex­tinsă cu fonduri europene, contractul de exe­cuţie a lucrărilor fiind semnat ieri de pre­şe­dintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor şi reprezentantul firmei Valnel Construct.

Fonduri nerambursabile
Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,75 mili­oane de lei, fonduri nerambursabile câştigate printr-un proiect al CJ Hunedoara, în subordinea căruia se află unitatea medicală.
„Am încredere în seriozitatea constructorului, am încredere că va face o modernizare de cali­tate, chiar dacă ne dorim să lucreze mai repede şi să scurteze puţin termenele, din cauza con­textului pandemic în care ne aflăm, care pune o mare presiune pe Unitatea de Primiri Urgenţe de la Deva”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.
Lucrările ce vor fi executate vizează reor­ga­nizarea şi funcţionalizarea UPU Deva, astfel încât pacienţii şi personalul medical care deserveşte uni­tatea să beneficieze de spaţii şi dotări la stan­darde moderne.
Proiectul are în vedere recompartimentarea spa­ţiilor existente, adaptarea instalaţiilor in­te­rioare, realizarea de instalaţii noi pentru ven­tilaţii.
De asemenea, UPU va fi extinsă prin constru­irea unei clădiri cu parter şi etaj, dotată cu două ascensoare, ce va fi prevăzută cu un corp de le­gătură cu spaţiul existent acum. La parterul clă­dirii vor funcţiona spaţii de triaj, decontaminare, resuscitare, gipsare, operaţii, consultaţii, zonă de aşteptare. La etaj vor fi amenajate un hol de legătură şi spaţii de circulaţie.
Termenul de realizare a proiectului este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lu­crărilor.
În paralel cu derularea lucrărilor de execuţie, CJ Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de furnizare pentru do­tarea cu echipamente medicale şi mobilier spe­cific medical a UPU Deva, o componentă se­pa­rată a proiectului, în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei. (A.Năstase)

One thought on “Unitatea de Primiri Urgenţe din Deva, modernizată şi extinsă cu fonduri europene

  • 6 octombrie 2021 la 9:03
    Legătură permanentă

    Astia nu sunt aceiasi cu tavanul cazut si reparatii indoielnice?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.