Politica si administratie

Unde se duce bugetul Primăriei municipiului Hunedoara

Aproximativ 71,5 la sută din bugetul pe acest an al Primăriei municipiului Hunedoara este destinat investiţiilor publice, fie că este vorba despre lucrări finanţate din fon­duri europene sau din resurse proprii, ad­mi­nis­traţia locală propunându-şi o dezvoltare a oraşului bazată pe fondurile europene.

Și cu fonduri europene
„Hunedoara are în continuare mare nevoie de investiţii în infrastructură: străzi, parcări, clădirile şcolilor, clădirea spitalului, iluminat pu­blic, parcuri, zone pietonale şi lista con­tinuă. Acesta este motivul pentru care ne con­centrăm eforturile în acest sens. Totuşi, ca de obicei, este un buget echilibrat, fiind asi­gurate sume consistente şi pentru ce­lelalte domenii în care primăria are res­pon­sa­bi­lităţi faţă de comunitate: educaţie, să­nă­tate, asistenţă socială, cultură, sport şi aşa mai departe. Şi în acest an, oraşul îşi va con­tinua dezvoltarea cu ajutorul fondurilor euro­pene”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (medalion).
Conform datelor oficiale, valoarea totală a bugetului municipiului Hunedoara va fi de 404,6 milioane lei, cu aproximativ 2 milioane de lei mai mare decât bugetul proiectat pen­tru 2021, la începutul anului trecut.
Pentru anul acesta, Primăria Hunedoara previzionează venituri în valoare de 389,3 milioane lei, diferenţa până la suma totală menţionată fiind acoperită de excedentul bugetar înregistrat la finele anului 2021. Tot excedentul de anul trecut va fi folosit pentru investiţii.
Proiectul bugetului local pentru anul 2022 poate fi consultat pe site-ul propriu al Primăriei Hunedoara, www.primariahunedoara.ro, la sediul primăriei sau la Serviciul de informaţii pentru cetăţeni al instituţiei administrative.
Persoanele interesate pot trimite con­tes­taţii cu privire la proiectul de buget până în data de 25 ianuarie 2022. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.