Unde au ajuns liberalii! Susținătorii lui Cîțu îl atacă pe Orban

Adriana Năstase

Echipa din PNL care susţine candi­da­tura lui Florin Cîţu (foto stânga) la şefia partidului face către Ludovic Orban (foto dreapta) un apel la res­pon­sa­bilitate şi decenţă.

Dezaprobă comportamentul liderului
„Facem apel la actualul preşedinte al PNL să nu mai încurajeze acuzaţii grave şi de­ra­paje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Preşedintele României, cel mai solid par­tener politic al partidului nostru, în ul­timii şapte ani. Ne delimităm de genul asta de po­litică! Mizele şi ambiţiile personale nu tre­buie urmărite de nici un membru PNL, cu atât mai mult de către preşedintele în exer­ciţiu, în detrimentul mizelor partidului şi ale guvernării”, precizează liberalii care îl susţin pe Cîţu.“Apel la responsabilitate şi decenţă! În legătură cu ultimele apariţii publice ale pre­şedintelui PNL, Ludovic Orban, echipa celor care susţin candidatura lui Florin Cîţu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declaraţiile aces­tuia care aduc grave prejudicii partidului nostru. Con­si­derăm că este dezonorant pen­tru preşe­din­tele PNL să susţină cam­pa­nia de linşaj pu­blic împotriva premierului susţinut de Par­ti­dul Naţional Liberal. Nu a mai existat nicio­dată în istoria PNL un astfel de moment şi este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor”, arată un comu­nicat de presă.

Îndemn la unitate
De asemenea, liberalii care îl susţin pe Flo­rin Cîţu la funcţia de preşedinte al PNL îndeamnă la unitate în partid şi după Con­gresul din 25 septembrie. „Trebuie să fim uniţi acum şi vom fi şi mai uniţi, după 25 septembrie. Florin Cîţu îi va aduce pe toţi liderii partidului la aceeaşi masă, indiferent de opţiunea exprimată. Iar deciziile se vor lua în echipă, şi nu unilateral! Vom pune în prim-plan guvernarea! Per­for­manţele obţinute arată rezultate de ne­con­testat. Creşterea economică de 13%, anunţată de INS, dovedeşte că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîţu este singurul lider capabil să guverneze Ro­mâ­nia, cel puţin până în 2024. În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important şi vom susţine a­ceastă candida­tură în cadrul şedinţei BPN. Facem apel la responsabilitate! Şi ne de­li­mităm de toate discursurile sau acţiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât şi viitorul PNL!”, conchide comunicatul de presă.
Documentul este semnat de Raluca Turcan, Rareş Bogdan, Emil Boc, Alina Gorghiu, Ciprian Ciucu, precum şi mulţi alţi lideri de filiale liberale, printre care și deputatul Vetuța Stănescu, președintele or­ganizației județene Hunedoara a PNL.
Preşedintele PNL Ludovic Orban a sus­ţi­nut că dezvăluirile recente despre trecutul pre­mierului Florin Cîţu afectează forma­ţiunea care înregistrează o „pierdere ma­sivă de încredere”. El a comentat şi apariţia publică a premierului alături de preşe­din­tele Klaus Iohannis la Ziua Marinei, sus­ţi­nând că aceasta nu este, în opinia sa, „un semnal public de susţinere” din partea şefului statului pentru premier.
Orban a mai spus că nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situaţia în care ar fi avut datele despre trecutul său care au apărut recent în spaţiul public.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.