ComunitateFlash

Undă verde la înscrierile pentru ajutorul de minimis pentru lână

Magdalena Şerban

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara anunţă crescătorii de ovine că pot primi şi în 2019 ajutorul de minimis pentru comercializarea lânii, Guvernul adoptând o hotărâre privind aprobarea acestui program.

Perioada de înscriere a început, iar data de 28 martie 2019 este termenul limită. Intervalul în care lâna poate fi valorificată este 29 martie – 30 septembrie 2019, potrivit normativului. Valoarea sprijinului financiar a rămas la pragul de 1 leu/kg de lână, iar suma totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi 15.000 de euro pe durata a trei exerciţii financiare, adică în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente.
„Beneficiarii sunt persoane fizice care au atestat de producător, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu personalitate juridică. Îi rog pe cei interesaţi să vină să se înscrie la sediul nostru din Deva, Str. 22 Decembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 8:30-16:30. Orice solicitant trebuie să deţină o exploataţie înregistrată în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) şi mai apoi, pentru a intra în posesia subvenţiei, să facă dovada comercializării cantităţii pentru care cere acordarea sprijinului către un centru de colectare sau o unitate de procesare. Le reamintesc fermierilor hunedoreni că există posibilitatea ca lâna să fie predată direct la Centrul din Simeria, ce se găseşte pe Strada Depozitelor, nr. 1. Documentele necesare pentru înscriere sunt: copie B.I./C.I, copie atestat producător / copie certificat de înregistrare la Registrul Comerţului pentru persoanele juridice, dovadă cont activ la bancă / trezorerie, adeverinţă de la medicul veterinar / D.S.V.S.A din care rezultă numărul de ovine deţinute, un dosar plic, iar cererea şi declaraţia se completează la sediul nostru “, a arătat Călin Marian (foto), directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Hunedoara.
De precizat că la nivel de judeţ, anul trecut au fost peste 250 de beneficiari ai programului ce are ca obiectiv atât sporirea numerică a efectivelor de ovine, cât şi creşterea eficienţei economice prin valorificarea produselor obţinute. Până nu demult, lâna era tratată ca un produs secundar, fără căutare din cauza dispariţiei industriei de profil prelucrătoare, drept pentru care de foarte multe ori era aruncată ori arsă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura