Una dintre cele mai mari investiţii din judeţ a fost finalizată. „Pietonala” din municipiul Hunedoara va fi inaugurată în 9 mai!

Sorina Popa

Joi, 9 mai 2019, va avea loc inaugurarea investiţiei ”Pietonala” din municipiul Hunedoara. O investiţie de 11 milioane de lei, care este una dintre cele mai mari din judeţul nostru.

Unii critică, alţii laudă
Evident, unii o critică, alţii o laudă. Ca la noi, deci nimic nou sub soare. Joi, 9 mai 2019, la ora 19, primarul Dan Bobouţanu inaugurează proiectul său de suflet şi care, susţine el, nu va fi şi ultimul. O noutate, în ceea ce priveşte investiţia respectivă. Primarul Dan Bobouţanu va propune aleşilor locali din municipiu ca piaţa din faţa Casei de Cultură, unde se află fântâna arteziană muzicală, să se numească Piaţa Regele Ferdinand. Edilul şef spune că nici un hunedorean care locuieşte în zonă nu trebuie să-şi schimbe documentele, deoarece piaţa respectivă nu avea nici o denumire până acum.

De ce Regele Ferdinand?
”Municipiul Hunedoara nu a avut până acum o stradă sau o piaţă care să fie denumită după un rege. Voi propune consiliului local să denumim piaţa în care s-a construit fântâna mare, muzicală, Piaţa Regele Ferdinand”, a declarat primarul Hunedoarei, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Show muzical de 20 de minute
Câteva date despre investiţia ”Pietonala”: Lucrările au fost începute în anul sărbătoririi Centenarului României şi au fost executate pe durata a şase luni. Acestea au costat 11 milioane de lei. Au fost excavată şi modernizată o suprafaţă de 12.300 de metri pătraţi, vor fi trei fântâni arteziene, dintre care doar cea din faţa Casei de Cultură este muzicală. De luni până vineri, fântâna va funcţiona normal, adică fără muzică. Vineri, sâmbătă şi duminică va fi un show muzical de 20 de minute, care se repetă din 20 în 20 de minute. Vor fi patru melodii: coloana sonoră din filmul Piraţii din Caraibe, o melodie interpretată de celebra orchestră condusă Andre Rieu, cunoscuta melodie din filmul Titanic, interpretată Celine Dion, şi o melodie cântată de interpreta columbiană Shakira.
De fapt, proiectul este compus din mai multe părţi: cele trei fântâni arteziene, platoul din Piaţa Regele Ferdinand, iluminatul public ecologic, canalizare, Internet, camere video, mobilier urban şi transformarea Bulevardului Corvin în alee pietonală.
Aşadar, toţi cei care vor să participe la inaugurarea investiţiei marca ”Bobouţanu” sunt aşteptaţi joi, 9 mai 2019, la ora 19, la ”Pietonala” din municipiul Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 7.05.2019

Petru Iakab, cetăţean din municipiul Deva Pentru că a fost arestat preventiv, împreună cu alţi patru complici, sub acuzaţia că...

Bulina albă, 7,05.2019

Andreea Bocănici, elevă la Liceul cu Program Sportiv „Cetate“ Deva Pentru că a cucerit titlul de campioană naţională şi medalia...

Gura lumii, 7.05.2019

Cică o angajată cu caschetă din municipiul cu castel şi-a pierdut slujba bine plătită, după ce şefii săi au aflat...

Închide