Actualitate

Un vulcănean a făcut parte din clanul mafiot Băhăian

02 Arestari (10)

Dana Istudor

Un bărbat de 30 de ani din Vulcan a fost unul dintre administratorii firmelor controlate de gruparea lui Băhăian, cel care a coordonat uciderea a patru oameni. Istvan Kertesz a condus o firmă de fier vechi din Moldova, în fruntea căreia a fost pus de clanul ucigaş. Despre Istvan Kertesz nu s-a mai ştiut nimic ani de zile până ieri, când a fost descoperit de poliţişti.

Condus acasă de poliţişti
„În urma sesizărilor, cum că bărbatul ar putea fi dispărut, noi ne-am autosesizat şi am reuşit să vorbim cu el”, a declarat Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan. „Bărbatul este citat într-un proces penal, aflat pe rol la Galaţi şi noi l-am informat că trebuie să se prezinte, deoarece are calitate de martor. În caz contrar, i s-a explicat că se va emite mandat de aducere şi va fi dus de către  poliţişti la proces”, a mai spus oficialul amintit. De la sediul Poliţiei Vulcan, unde a fost ieri audiat, Istvan Kertesz a fost condus de poliţişti până acasă, pentru a i se asigura protecţie, ceea ce ar indica faptul că pe urmele vulcăneanului ar putea fi interlopi din grupare. Aceştia ar urmări să-l intimideze pe Kertesz, în eventualitatea că ar fi interogat de către DIICOT, în legătură cu afacerile şi membrii reţelei criminale.
Activitatea grupării infracţionale a lui Băhăian este cel mai grav caz de acest gen petrecut în România, prin faptul că patru oameni au fost ucişi de aceleaşi persoane, victimele şi ucigaşii fiind în aceeaşi grupare infracţională. În urma cercetărilor, a reieşit că grupul infracţional a fost constituit de Sergiu Băhăian şi Valentin Şlepag. La grup au mai aderat, pe lângă cei patru, şi Grigoraş Adrian, Marin Piciog şi Petre Piciog, aceştia din urmă fiind fraţi gemeni. Omorurile ar fi fost comise de Şlepag şi Grigoraş, la iniţiativa lui Băhăian. Există indicii că membrii grupului nu s-au mai înţeles în ceea ce priveşte împărţirea profitului şi că persoanele ucise ar fi putut apela la autorităţi, iar din acest motiv au fost omorâţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.