Actualitate

Un român care „ţinea de şase” a adormit în timp ce amicii lui jefuiau o bijuterie în Belgia şi n-a auzit când a venit poliţia

Şase români care au încercat să pătrundă printr-o gaură din perete într-o bijuterie din oraşul Gent au fost judecaţi în cursul acestei săptămâni în Belgia. Spărgătorii au fost surprinşi de poliţişti după ce românul care ar fi trebuit să îi anunţe dacă este ceva în neregulă a adormit.
Judecătorii belgieni urmează să pronunţe verdictul într-un proces penal pe 30 martie, ai cărui incul­paţi, toţi români, au fost prota­goniştii unui tentative de jaf demn de filmele de comedie. Fapta a avut loc pe 2 iulie 2019 în oraşul Gent din Belgia. În acea noapte, şase hoţi români au pătruns în cafeneaua Bentos, la colţul dintre Wondel­gem­straat şi Filips Van Cleeflaan, printr-o fereastră. Bărbaţii au făcut apoi o gaură în perete cu intenţia de-a intra în bijuteria alăturată, Aslan Gold.
După ce au pătruns în subsol, românii s-a chinuit timp de două ore ca să spargă peretele pentru a pătrunde în bijuterie. Vibraţiile au declanşat alarma, iar hoţii au fost filmaţi de camerele de supra­ve­ghere şi când au intrat în cafenea, dar şi când au fugit. Primul hoţ român căzut în mâna poliţiştilor a fost cel care ar fi trebuit să stea de pază şi să îşi alerteze complicii dacă apar oamenii legii. Numai că ro­mânul a adormit, fiind trezit de agenţii de poliţie, care l-au şi ares­tat. „ADN-ul tău este pe rangă, pe o ţigară, pe o cutie de Redbull”
Ceilalţi cinci români au reuşit să scape cu fuga. Poliţiştii belgieni au tras mai multe focuri de armă în maşina cu care aceştia au fugit, iar din acest motiv autovehiculul a acroşat un alt autoturism parcat. Anchetatorii i-au identificat ulterior pe fugari. Hoţii încercaseră să dea o altă lovitură la o bijuterie din Bevrijdingslaan, un cartier din Gent, dar şi de acolo au plecat cu mâinile goale. Parchetul belgian a cerut ca fiecare român implicat în tentativa de furt să fie condamnat la câte o pedeapsă de trei ani de închisoare. Doar doi dintre românii implicaţi au fost aduşi până acum în faţa jude­cătorilor, ceilalţi patru nefiind încă găsiţi. Românul care a adormit în timp ce ţinea de şase a încercat să minimalizeze rolul său în comiterea infracţiunii. Avocatul lui a susţinut în faţa judecătorilor că a fost implicat în cele întâmplate fără voia lui. Cel de-al doilea compatriot trimis în boxa acuzaţilor a negat orice im­plicare în tentativa de furt, scrie nieuwsblad.be. „ADN-ul tău este pe rangă, pe o ţigară, pe o cutie de Redbull, un pulover negru şi o pă­lărie pe care le-am găsit cu toţii în subsolul Bentos. Totul este o co­incidenţă, desigur”, a argumentat iro­nic procurorul de caz în instanţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura