Un proiect de suflet al primarului Florin Oancea prinde viaţă. Pictură murală imensă, în centrul Devei, în onoarea Nadiei Comăneci

24 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Marea campioană la gimnastică feminină Nadia Comăneci va reprezenta tema unui desen mural de mari dimensiuni ce va fi pictat pe unul dintre pereţii exteriori ai unei clădiri centrale din municipiul Deva. Desenul va fi realizat cadrul manifestărilor culturale ce se desfăşoară sub genericul „Sesiune de artă urbană“, manifestări care vor avea loc în perioada 16 octombrie-10 decembrie. Este un proiect care beneficiază de sprijinul administraţiei locale.

”Mereu în inimile noastre”
Festivalul „Sesiune de artă urbană“ se află la ediţia a doua şi, potrivit autorităţilor devene, s-a bucurat de succes încă de anul trecut, când artiştii au realizat picturi murale pe pereţii a două şcoli generale din oraş. Manifestarea este organizată de asociaţia neguvernamentală AC ”Artă urbană“ Deva, în colaborare cu Primăria Deva, AJOFM şi Palatul Copiilor. Desenul va fi realizat pe un perete al AJOFM Hunedoara ce este orientat spre Piaţa Unirii, clădirea Primăriei Deva şi artera de circulaţie care duce spre Cetatea Devei. Tema gimnasticii va fi reluată şi pe un al doilea perete al AJOFM Hunedoara, orientat însă spre centrul civic, unde vor fi regăsite şi alte elemente din acest sport.
Recent, la Primăria municipiului Deva a ajuns un dar din partea marii campioane. „Am primit din partea Nadiei un cadou minunat, o fotografie cu autograf: Pentru locuitorii oraşului Deva, cu drag! Mulţumim, Nadia, eşti mereu în inimile noastre!”, a spus primarul municipiului Deva, Florin Oancea.
„Nadia Comăneci este un simbol al municipiului Deva, ca şi gimnastica. Este un gest de respect pentru Nadia, pentru faptul că a dus numele municipiului Deva pe plan naţional şi internaţional“, a declarat primarul Florin Oancea.

Proiect iniţiat de edilul şef
Evenimentul este susţinut financiar de la bugetul local al municipiului Deva cu suma de 67.115 de lei, bani din care vor fi achitate costurile de realizare a picturilor murale, de la achiziţia de vopsele, până la manopera artiştilor invitaţi sau utilajele închiriate pentru lucrul la înălţime. Pictura va fi realizată de o echipă de artişti în cadrul festivalului de artă urbană ce se desfăşoară la Deva. Primarul Devei, Florin Oancea, a iniţiat acest proiect de susţinere financiară. Edilul şef al reşedinţei de judeţ a precizat că gestul vine ca un semn de recunoaştere pentru tot ceea ce a făcut Nadia Comăneci pentru Deva.
Numele Nadiei Comăneci, considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX şi una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, se leagă strâns de oraşul de la poalele Cetăţii. De la Deva, „Zeiţa de la Montreal” s-a înălţat pe culmile gloriei sportive mondiale, fiind prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut, dar şi primul sportiv român inclus în memorialul „International Gymnastics Hall of Fame”.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 25.10.2019

Daniel Bostănaru, locuitor din Petroşani Pentru că a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Craiova la trei ani şi...

Bulina albă, 25.10.2019

Miruna Mălăuţă, sportivă la CSM Jiul Petroşani Pentru că în urma rezultatelor obţinute în competiţiile naţionale şi internaţionale, a fost...

Gura lumii, 25.10.2019

Vorbesc cârcotaşii prin târg că e supărare mare într-o organizaţie de partid de pe la noi. Oamenii sunt revoltaţi că...

Închide