Actualitate

Un profesor şi 12 elevi din judeţ, internaţi în spitalul din Miercurea-Ciuc cu toxiinfecţie alimentară

Natalia Bumbac

Un profesor şi 12 elevi de la licee din Valea Jiului, care participă la un proiect educaţional în oraşul Bălan, din judeţul Harghita, au fost internaţi duminică la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Aceştia erau suspecţi de toxiinfecţie alimentară, aveau febră şi vărsături, după ce au servit masa la cantina liceului din localitate.
Un ingredient ar fi problema
Conform celor de la informatiahr.ro, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a arătat că elevii au consumat hrana preparată la cantina liceului din Bălan, care este renovată recent, dispune de dotările necesare şi are autorizaţie sanitară de funcţionare. Mâncarea a fost preparată de personal specializat, din produse achiziţionate de la un lanţ de magazine din afara judeţului. Directorul DSP Harghita a mai arătat că au fost recoltate probe din alimentele servite la cantina respectivă, activitatea unităţii fiind suspendată până la venirea rezultatelor. De asemenea, primarul localităţii Bălan, Gheorghe Iojiban, a declarat că se bănuieşte că problema a pornit de la un ingredient din care s-a preparat hrana şi dacă acest lucru se va confirma, firma de la care a fost achiziţionat va fi reclamată la OPC.
În cursul zilei de luni, elevii au fost externaţi, starea lor de sănătate fiind bună. Patru dintre ei sunt de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Vulcan. Directoarea unităţii de învăţământ din Vulcan, Malvine Socaci, ne-a declarat că a ţinut legătura în permanenţă cu copiii care au fost internaţi. De luni au revenit la activităţile didactice din cadrul proiectului la care participă. Este vorba despre proiectul educaţional ERASMUS +, “De la minerit la antreprenoriat”, la care participă circa 80 de elevi din mai multe judeţe din ţară. Directoarea Colegiului din Vulcan a mai precizat că elevii înscrişi la cursul din judeţul Harghita au parte de condiţii foarte bune de transport, cazare şi masă, dar şi de o instruire extrem de utilă pentru viitorul lor profesional. Aceasta a mai spus că deocamdată nu au fost date rezultatele la probele recoltate din alimentele consumate de copii. Elevii se vor întoarce acasă de la Harghita în data de 24 octombrie, proiectul având o durată de 12 zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura