Actualitate

Un post de televiziune din Ucraina a publicat textul capitulării lui Zelenski. Kievul susține că este un atac cibernetic

Postul național de televiziune „Ukraina 24” a publicat un text, potrivit căruia „regimul Zelenski” a capitulat în numele păcii și a cerut ucrainenilor să fie calmi, iar militarilor – să depună armele.

Mesajul, afișat în direct
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski (foto), a reacționat la această dezinformare, men­țio­nând că este vorba de un atac cibernetic. Mesajul hackerilor ruși a fost afișat în direct și publicat pe website-ul postului național de televiziune. „Este o provocare copilă­rească – eu, chipurile, aș fi cerut să depu­nem toți armele! Pot să le cer doar militarilor din Federația Rusă să-și depună armele și să se întoarcă acasă”, a spus liderul de la Kiev, potrivit canalului oficial de Telegram al președintelui. Zelenski a spus că ucrainenii își apără țara, copiii și familiile, de aceea nici nu poate fi vorba despre depunerea armelor și capitulare.

Au modificat codurile
Oficialii ucraineni au menționat că este vorba despre un atac al hackerilor ruși, care au reușit să modifice anumite coduri în softurile de emisie ale unor posturi de tele­vi­ziune. De altfel, site-ul era nefuncțional miercuri la prânz. De la începutul războiului, Kremlinul a declarat în repetate rânduri că pacea depinde doar de Ucraina. Dacă pre­şedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar da ordin trupelor ţării sale să depună ar­mele, nu ar mai exista victime în Ucraina, potrivit Kremlinului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura