Un poliţist din Brad a cucerit vârful Island Peak, din Munţii Himalaya

Un poliţist din municipiul Brad a reuşit să cucerească vârful Island Peak (6.189 m), din Munţii Himalaya, apreciat ca unul dintre „vârfurile tehnice” din acest masiv, com­pa­rabile cu Everestul, performanţa alpi­nis­tului Radu Pavel finalizându-se la capătul unei ascensiuni dificile, care a durat şase ore şi jumătate.

Primarul ține legătura cu ei
Radu Pavel a început urcuşul spre vârful Island Peak marţi dimineaţa şi a fost nevoie să traverseze mai multe pasaje peste cre­vase şi să se folosească de coardă pentru a ajunge până pe culme.
„Ascensiunea a fost deosebit de dificilă, a început la ora 00,45, şi la ora 07,15 Radu Pavel a atins vârful, după multe urcări pe coar­dă şi pasaje delicate peste crevase. Tem­peratura la începutul ascensiunii a fost de minus 25 grade Celsius, fără să treacă de 0 grade pe parcursul ascensiunii”, a scris pe pagina sa de socializare, primarul muni­ci­piu­lui Brad, Florin Cazacu, aflat în legătură per­manentă cu alpinistul.
Pe parcursul expediţiei până la Tabăra de Bază Everest, Radu Pavel a fost însoţit de Alex­andru Todor, poliţist local în municipiul Brad.
Cei doi alpinişti au reuşit, sâmbătă, să cu­cerească un prim obiectiv, vârful Kallapatar (5.643 m). Urcuşul pe vârful Kallapatar a avut loc pe o temperatură de minus 10 grade Cel­sius, cei doi tineri apreciind că au avut parte de o vedere minunată spre Everest, care se afla la 4 km de ei.
Expediţia echipei din Brad a început pe 28 septembrie şi a fost programată să dureze 20 de zile. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.