Un poliţist a câştigat procesul cu Inspectoratul de Poliţie

SAMSUNGAnamaria Sanda

Agentul de poliţie Iustinian Ivanciuc (foto), care în iulie, anul trecut, a fost destituit din funcţie şi l-a acuzat pe fostul comandant al Poliţiei Lupeni, Romeo Amurăriţei, de lovire, ultraj şi tâlhărie, a câştigat procesul pe care l-a intentat Inspectoratului de Poliţie al judeţului Hunedoara. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.
„Eu am câştigat procesul aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara, pe care l-am intentat împotriva IPJ Hunedoara. Dacă nu vor face recurs, vor trebui să mă repună în funcţie şi să-mi plătească salariile din toată această perioadă de la destituirea mea până în prezent. Dar având în vedere că şeful IPJ Hunedoara, Gabriel Liviu Dumitru, nu ţine cont de hotărâri ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), nu-mi fac mari speranţe în ceea ce mă priveşte”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Iustinian Ivanciuc.
Fostul agent de poliţie mai precizează că le-a făcut plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie inspectorului şef al IPJ Hunedoara şi fostului comandant de la Poliţia Lupeni, pentru abuz în serviciu. „Pot să spun că acum, la DNA, domnii Liviu Gabriel Dumitru şi Romeo Amurăriţei au plângere penală pentru abuz în serviciu. Romeo Amurăriţei mai are un dosar penal pentru lovire, ultraj şi tâlhărie la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în care nu s-a făcut nimic de anul trecut. De asemenea, mai am un proces civil la Deva, în care m-am îndreptat împotriva medicilor Polia Matyus şi Emil Albu, din cadrul Direcţiei Medicale a IPJ Hunedoara, pentru că în perioada iunie şi iulie anul trecut, au refuzat să-mi vizeze concediile medicale. Planurile au fost făcute în aşa fel, încât în una dintre acele zile, comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru a semnat sancţiunea administrativă de destituire a mea din funcţie, precum şi documentul prin care încetează raporturile de serviciu, document pe care eu nu-l am nici acum”, mai spune Iustinian Ivanciuc.
Întrebat despre această situaţie şi acuzaţiile la adresa sa aduse de fostul său subordonat, inspectorul şef al IPJ Hunedoara a precizat că nu doreşte să facă vreun comentariu referitor la faptul că există o plângere penală pe numele lui la DNA. „Nu comentez în nici un fel. Cât despre destituirea din funcţie, această decizie a fost luată de un consiliu de disciplină, nu a fost luată de mine. A fost o procedură disciplinară, care a urmat nişte paşi. Cu siguranţă, vom face recurs la hotărârea Tribunalului Hunedoara”, a declarat comisarul şef Liviu Gabriel Dumitru.
Anul trecut, în luna iulie, oficialii Inspectoratului de Poliţie al judeţului precizau că Iustinian Ivanciuc a fost destituit din funcţie „ca urmare a unor abateri disciplinare, pe care acesta le-a comis. El s-a prezentat la Poliţia municipiului Lupeni, acolo unde şi-a predat insigna şi legitimaţia. Ulterior, s-a prezentat la Poliţia municipiului Petroşani şi a declarat că ar fi fost agresat de către şeful Poliţiei Lupeni”.

12 comentarii la „Un poliţist a câştigat procesul cu Inspectoratul de Poliţie

 • 21 mai 2013 la 7:19
  Permalink

  Daca ai reusit sa castigi ,de ce nu sunt destituiti cei vinovati ?

  De ce trebuie sa plateasca statul ,adica cetatenii civili salariul tau daca altii sunt vinovati pentru demiterea ta ,sa plateasca din banii lor din contul propriu nu din banii cetatenilor saraci .

 • 21 mai 2013 la 10:27
  Permalink

  pentru ca sa pus cu seful ipj hunedoara Ivanciuc va fi facut ca Sucila adica tarat prin tribunale si terorizat.

 • 21 mai 2013 la 14:48
  Permalink

  Cum să plătesc eu??? Plătește statul! Voi cred că nu ați înțeles: voi sunteți mulți și p…..,eu de aia sunt șef! Sunteți la un nivel prea …. să comentați!

 • 24 mai 2013 la 17:41
  Permalink

  Care a pus semnătura pe ordinul demiterii, ăla să-i plătească omului salariul restant, nu IPJ ca instituție. Cum o să scoată din buzunar generalul de armată Cioflină, fost șef al SMG – astăzi rezident la Rahova, prejudiciul produs Statului prin schimburile de terenuri, așa va putea și un șefuleț provincial de miliție să plătească pentru că nu-i în stare să urmeze o procedură elementară. Mai puneți mâna pe carte tovarăși, că sunteți cu ochii numai după bani, vile și mașini.

 • 29 mai 2013 la 13:14
  Permalink

  ASOCIAȚIA PRO CORUPȚIA angajează director zonal. Minim 5 ani experiență în domeniu. Ești corupt? Simți că ești lucrat pe la spate de adjunctul tău? Vrei să demonstrezi ce poți într-un colectiv tânăr, dinamic, cu experiență? Noi te ajutăm să îți formezi echipa ta. Poți aplica aici , completând cu numele, gradul, funcția, sau, te așteptăm să recunoști totul, cu cv și scrisoare de intenție la sediul nostru din Bucureşti, Şoseaua Alexandria nr. 154, sector 5. Sau scrie aici ”Sunt corupt” și lasă un număr de telefon.

 • 29 mai 2013 la 23:26
  Permalink

  SA ai curajul a infrunta sistemul este o dovada CLARA ca ai de partea dumneata ADEVARUL, d-le Iustinial Ivanciuc.
  Gestul dumitale de a-ti “ataca” Sef-ul nu-i un act de nebunie ci reactia unui subaltern, om de caracter lezat , esti un om de mare curaj si personalitate.
  Judecatorul in cauza dumitale a dat dovada ca este incoruptibil, drav-o ca sunt asemenea persoane in Justitie.

  Sindicatul Politistilor tace sau asteapta sa vada finalul recursului ?

 • 2 iunie 2013 la 11:17
  Permalink

  O picatura mica in marele ocean al coruptiei din Romania …dar vorba zicalei ”cu rabdarea treci si marea” …
  Sau poate ”buturuga mica rasturna carul mare” ???
  Bafta multa!

 • 3 iunie 2013 la 8:47
  Permalink

  Domnule Ivanciuc, nu pot să spun că vă susțin, deoarece nu vă cunosc. Dar din informațiile pe care le dețin atât din interiorul IGPR cât și de pe stradă, pot să fac următorul rezumat: Dumitru Liviu Gabriel este un incompetent, un mincinos și susține oameni corupți. Din fericire pentru el, deține toate pârghiile pentru ca atunci când greșește, să fie trași la răspundere alții, din subordinea lui, care, SINCER,de multe ori nu au nici o vină. Vă dați seama, la nivelul de șef de inspectorat, vorbim despre greșeli imense, el fiind de fapt pragul corupție/anticorupție. Să știți că la nivelul BUCUREȘTI se discută intens despre dvs și Sucilă Adrian, în sensul ”bun” pentru dvs și domnu Sucilă. De asemenea cazul Drăghici Roșioru, vă asigur că se REDESCHIDE, de fapt chiar în acest moment ”SE SCRIE”! Am observat că aveți tendința de a sugera că Titel Brăgaru, șeful actual al poliției din Petroșani ar merita să-l detroneze pe Dumitru. Vă spun: Nu vă agățați de ideea asta, Brăgaru nu este omul de care Hunedoara are nevoie, și mai ales dvs. și colegul dvs, Sucilă Adrian: VĂ GARANTEZ că nu aveți nevoie de un individ precum Brăgaru!
  Împreună cu câțiva colegi interesați am încercat să sintetizăm ”problema” Dumitru. Poate linkul următor vă va oferi niște informații în plus.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZPwMk6xtqM8

  Domnule Dumitru Liviu Gabriel vă provoc: RECLAMAȚI-MĂ PENTRU CALOMNIE!! Sau, cum spunea domnul Ivanciuc, la procese: ”DAȚI COMANDĂ PRE-ORDER DE DOSAR PENAL PE NUMELE MEU!”.

 • 21 iunie 2013 la 8:51
  Permalink

  aduceti la cunostinta cazul catre Mihai Gadea si antena 3, se pare ca a ramas ultimul bastion al democratiei prin curajosii ei moderatori

 • 22 iulie 2013 la 2:09
  Permalink

  Mon cher, cautati pe youtube chestiunea asta: “DUMITRU: „NU VREAU SĂ VĂD POLIȚIȘTI CORUPȚI”.
  .
  Carevasazica, ma’ntzeletzi, venerabilul Dumitru… nu se uita in oglinda niciodata?
  .
  (PS: sper ca nu asteptam “iar” 2 saptamani pana aprobati acest comentariu).

 • 8 august 2013 la 12:49
  Permalink

  Sa se faca dreptate !

 • 8 august 2013 la 19:55
  Permalink

  Nu sunt multi ca dumneavostra,domnule Ivanciuc.Pacat!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare