Comunitate

Un pensionar şi-a disperat vecinii cu animalele din curte

OLYMPUS DIGITAL CAMERALoredana Goangă

Grupul Şcolar „Teglas Gabor” din Deva şi locuitorii din preajmă duc de ani de zile o luptă care pare fără sfârşit, cu un pensionar. Victor Stan (foto) nu vrea să renunţe nici în ruptul capului la câinii şi pisicile pe care le-a adoptat.
Plângeri peste plângeri
Un pensionar şi-a adus la disperare vecinii, inclusiv pe cei de la Grupul Şcolar „Teglas Gabor”, cu care acesta are un gard comun. Bărbatul locuieşte într-un bloc de pe strada Mihai Eminescu, iar terenul de lângă şcoală este păstrat numai pentru câinii şi pisicile sale. Din spusele Argentinei Danciu, locatara unui bloc din apropiere, bărbatul dă drumul la câini noaptea şi aruncă picioare de pui pe terenul verde din faţa blocului, iar vara, din cauza căldurii, acestea se strică şi emană un miros de nu mai poţi să deschizi geamul. Tot aceasta ne-a mai spus că în vara ce tocmai a trecut, s-au strâns găleţi întregi de picioare de pui pe care le aruncase bărbatul şi se alteraseră din cauza căldurii. Femeia este susţinută şi de alţi locatari, aceştia spunând că situaţia a devenit de nesuportat şi trebuie făcut ceva pentru a rezolva problema.
Afectaţi de iubirea pentru animale a bărbatului sunt şi cei de la Grupul Şcolar „Teglas Gabor”. „Situaţia durează de ani de zile, prima sesizare a autorităţilor fiind făcută acum şase ani, iar în luna august, am depus o sesizare la primărie, la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, dar şi la Poliţia Locală. Primii doi ne-au răspuns că Poliţia Locală trebuie să soluţioneze problema, aşa că aceştia au venit să vorbească cu noi şi să vadă despre ce este vorba, dar problema continuă să existe. O altă problemă serioasă sunt şi şobolanii care mişună printre animale, dar încercăm să ne ferim cât de mult putem de ei”, a declarat Kocsis Attila Levente, directorul unităţii şcolare. Sesizări au fost făcute şi de către locuitorii din zonă, dar bărbatul nu se lasă convins să renunţe la animale.
„Nu renunţ la câinii mei!”
Am reuşit să vorbim şi noi cu pensionarul în cauză, care tocmai ieşea din bloc pentru a duce un pui de pisică la locul cu pricina. Victor Stan susţine sus şi tare că el nu îşi lasă câinii pe stradă şi că mai are numai patru, restul murind. Acesta recunoaşte că aruncă resturi de carne câinilor maidanezi, însă, numai pentru a nu deranja şi pentru nu a face zgomot. În ceea ce priveşte pisicile, bărbatul nu le mai cunoaşte numărul, dar le-ar da oricărei persoane dispusă să aibă grijă de ele.
Aşa stând lucrurile, credem că autorităţile locale, începând de la reprezentanţii municipalităţii, continuând cu cei de la sănătatea publică şi cu poliţia locală ar trebui să facă, totuşi, ceva pentru a rezolva într-un fel sau altul această problemă care le dă de atâţia ani bătaie de cap locatarilor din cartierul amintit.

2 comentarii la „Un pensionar şi-a disperat vecinii cu animalele din curte

  • Bravo domnule Stan !!! esti un adevarat roman,sa plece „teglas gabor”unde ii e locul,o sa-ti aduc ceva mancare ptr catei

  • lasa ca i-au dat foc ungurii in postul craciunului,si-au rezolvat problema

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.