Comunitate

Un nou serviciu la Asociația pentru gestionarea maidanezilor

Asociaţia Serviciul specializat pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân Hunedoara va putea pres­ta, în scurt timp, un nou serviciu. Este vorba de transportul maida­nezilor peste hotare, unde ei vor fi adoptați.
Nicolae Oprean, președintele-di­rector al acestei Asociații, susține că lucrul acesta va aduce venituri frumoase pentru buna funcționare a Serviciului. Pentru că sunt cheltuieli consistente, având în vedere că pentru un câine comunitar se chel­tuie pe lună 850 de lei, cu hrana, medicamente și tot ce este necesar pentru traiul maidanezilor în adă­posturi.
În prezent, 51 de primării hune­dorene sunt membre în Asociația Serviciul specializat pentru Gestio­na­rea Câinilor fără Stăpân Hunedoara. Alte patru primării, Bătrâna, Bucureșci, Toplița și Tomești au făcut cerere de aderare de luna gtrecută. Cotizația membrilor este de 12,5 lei/an/cap de locuitor. Un alt lucru important, o autoutilitară a Asocia­ției va fi transformată pentru a putea trans­porta maidanezii peste graniță.
Asociația are cinci adăposturi, la Brad, Simeria, Orăștie, Călan și Uricani. Cel de la Deva-Sântuhalm va fi transformat în Centru de colec­tare câini, de unde ei vor fi trimiși spre adopție în străinătate. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura