ComunitateFlashPolitica si administratie

Renovarea, bat-o vina! Amendă uriașă dată de Poliția locală Hunedoara

O firmă din municipiul Hunedoara a fost amendată, ieri, de Poliţia Locală, cu suma de 45.000 de lei pen­tru că a depozitat ilegal deşe­u­rile provenite din renovarea unui apar­tament din oraş.

Ridicate contra cost
Potrivit Primăriei Hunedoara, res­turile provenite din reamenajarea locuinţei – moloz, uşi şi geamuri vechi, obiecte de mobilier, au fost de­po­zi­tate lângă intrarea în blocul în care se află apartamentul, pe zona verde, în urmă cu câteva săptămâni.
„Deşi, în repetate rânduri, res­pec­tiva firmă a fost somată să urmeze procedurile legale pentru ridicarea lor, aceasta nu s-a conformat. Aşa se face că Poliţia Locală Hunedoara sanc­ţionat societatea comercială în cauză cu o amendă în valoare de 45.000 de lei”, a informat adminis­traţia locală.
Primăria Hunedoara reaminteşte că deşeurile generate de activităţile de reabilitare a locuinţelor pot fi ri­di­cate şi transportate, contra cost, de către firma de salubritate a mu­nicipalităţii.
Deşeurile voluminoase, de la obiec­te sanitare până la resturi de mobilier, sunt colectate gratuit în cadrul unor campanii ce au loc o dată la trei luni de zile sau contra cost, la cererea soli­citanţilor.
Depozitarea ilegală sau în afara perioadelor stabilite de colectare a deşeurilor este sancţionată cu amenzi cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei pentru persoanele fi­zice, respectiv între 50.000 şi 70.000 de lei pentru persoanele juridice, a precizat Primăria Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.