Un nou scandal la poarta Mănăstirii Prislop. Deţinătorul mărcii „Părintele Arsenie Boca”, amendat

24 mai 2018 | 6 Comentarii | Publicat in: Eveniment

Natalia Bumbac

Arădeanul Daniel Gheorghe (foto) a revenit ieri, 24 mai, la Mănăstirea Prislop, pentru a verifica dacă în incinta lăcaşului de cult se comercializează obiecte de cult cu însemnele mărcii „Părintele Arsenie Boca”. Odată ce a constatat că există astfel de obiecte, a chemat Poliţia, apelând numărul de urgenţă 112. Daniel Gheorghe a mai fost în urmă cu o săptămână la Mănăstirea Prislop cu acelaşi scop. Şi atunci a chemat poliţiştii, tot prin 112.

„A dărâmat tarabele”
„Biserica Ortodoxă Română ar trebui să înţeleagă că patrimoniul duhovnicesc, persoana Arsenie Boca şi brandul, marca înregistrată, din punct de vedere economic şi comercial sunt două lucruri diferite. Scrie şi în Biblie că Iisus a intrat în Casa lui Dumnezeu şi a dărâmat toate tarabele, a dărâmat absolut toate mesele pe care se schimbau bani şi i-a numit tâlhari pe toţi”, a declarat de la faţa locului Daniel Gheorghe, pentru adevărul.ro.
Arădeanul a mai spus că de data aceasta a venit să vadă „dacă poliţiştii îşi vor face treaba şi nu vor face aceleaşi greşeli şi abuzuri ca şi săptămâna trecută”. Daniel Gheorghe a afirmat că data trecută oamenii legii în loc să constate că la Mănăstirea Prislop se vând ilegal obiecte cu însemnele mărcii deţinute de el, i-au spus că nu este moral ceea ce face.

Mai multe dosare penale pe rol
De data aceasta, poliţiştii au mers la Mănăstirea Prislop, au luat act de sesizarea arădeanului şi l-au amendat pentru apelarea abuzivă a Serviciului Unic Apeluri de Urgenţă prin 112. Mai ales că, aspectele sesizate erau cunoscute deja de anchetatori, urgenţa intervenţiei nefiind justificată. „În data de 24 mai 2018, la ora 13.20, Poliţia oraşului Haţeg a fost sesizată prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 de către un tânăr în vârstă de 23 ani, din judeţul Arad, despre faptul că în incinta Mănăstirii Prislop, din localitatea Silvaşu de Sus, se comercializează obiecte înregistrate sub marca «Arsenie Boca», cu încălcarea dispoziţiilor legale privind dreptul de proprietate intelectuală. Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că, în incinta Mănăstirii Prislop, într-un spaţiu comercial special amenajat se comercializează diferite obiecte de cult, precum şi reprezentări grafice cu chipul ieromonahului Arsenie Boca. Documentele întocmite cu privire la cele constatate precum şi menţiunile făcute de reclamant au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru a fi conexate la dosarul penal aflat în lucru la această unitate de Parchet, în anchetă proprie a procurorului de caz. Întrucât cele sesizate prin 112 nu justificau urgenţa deplasării poliţiştilor la faţa locului, aspectele sesizate fiind cunoscute şi aflate în instrumentare spre soluţionare la unitatea de Parchet competentă teritorial, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în temeiul, art.2, pct.11 din Legea 61/1991 (în valoare de 200 de lei)”, a transmis comisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Şi cu ocazia precedentei vizite a lui Daniel Gheorghe la Mănăstirea Prislop, poliţiştii au arătat că au fost deschise trei dosare penale în care se investighează comercializarea ilegală de produse cu aşa-zisul brand.

Şi-a înregistrat marca
Reamintim că în urmă cu câteva luni, cetăţeanul maghiar Andor Şandor, reprezentant al companiei englezeşti Additional Worldwide Care Services, anunţa că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”, pe care a înregistrat-o la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO). Acesta le-a cerut celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea societăţii sale. Arădeanul Daniel Gheorghe are licenţa brandului „Părintele Arsenie Boca” în România.

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. stai in Arad spune:

  aradeanul asta nu mai trebuie lasat sa calce in Manastire daca vine cu scandal si amentinari.

 2. Cetatean spune:

  Bataie de joc

 3. Neutru spune:

  D.G. are tupeu cat incape dar nu e singurul. A.D. este si mai tupeist dar cu acesta trebuie luptat “cu alte mijloace”… D.G. poate avea surpriza sa constate ca “si altii au idei” si sa se trezeasca ca nu mai poate ajunge la Prislop nici pe jos, nici cu masina.

 4. Nelu spune:

  D.G. are tupeu cat incape dar nu e singurul. A.D. este si mai tupeist dar cu acesta trebuie luptat “cu alte mijloace”… D.G. poate avea surpriza sa constate ca “si altii au idei” si sa se trezeasca ca nu mai poate ajunge la Prislop nici pe jos, nici cu masina.

 5. Nelu spune:

  Erata : in loc de A.D. trebuie citit A.S.

 6. Ghita spune:

  cred ca e spion ungur, MAGHIARO-ENGLEZ venit sa faca scandal in biserica ortodoxa romana , taman la Manastirea Prislop! Rusine, de ce nu ai curajul sa anunti cand mai vii sa stam si noi in fata Manastirii sa vedem daca mai intri in Manasatire , ba aradeanule!?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mareş a cerut demisia directorului tehnic al primăriei

Scandal, ieri, în Consiliul Local Deva! Viceprimarul Răzvan Mareş (foto stânga) a cerut demisia directorului tehnic al Primăriei Deva, Mircea...

Administrator nou la firma de transport local a Primăriei Deva

Gabriel Giurasa (foto) este noul administrator al Societăţii de Transport Public Local Deva SRL. Desemnarea sa pe funcţie a fost...

COMUNICAT DE PRESĂ. Guvernul are bani de pensii şi de salarii

Declaraţiile alarmiste din ultima perioadă, care nu au nici o legătură cu realitatea, nu fac decât să inducă neîncredere şi...

Închide