Un nou protest la Direcţia de Tineret şi Sport

Adriana Năstase

Ieri, salariaţii de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport au protestat, din nou, alături de colegii lor din întreaga ţară. Angajaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului protestează vizavi de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor. ”Negocierile de marţi, 7 august au eşuat, deci vom intra din nou în grevă”, a declarat preşedintele SNTS, Andy Nagy.

”Sindicatul reprezintă aproape 4.000 de angajaţi din tineret şi sport şi 70 la sută dintre aceştia vor intra în grevă pe termen nelimitat, pentru că pe lângă nerezolvarea nici unei revendicări, asistăm şi la o lipsă totală de respect. Ministrul Ioana Bran probabil că nu e interesat că de miercuri (n.r.-ieri) nimeni nu o să mai muncească în complexurile sportive naţionale, în cele 40 de cluburi municipale sportive şi în federaţiile naţionale sportive din moment ce nu a dorit să vorbească cu noi”, a spus Nagy.
Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara, a declarat că ieri au protestat şase salariaţi din 13, deoarece restul sunt ocupaţi cu tabăra pe care o au în derulare la Căprioara. ”Salariile noastre sunt mici, unele sunt la nivelul salariului minim pe economie. Am cerut ca salariile să fie acum la nivelul programat pentru anul 2022, cu 50 şi chiar 100 la sută”, a declarat Lorincz Szell.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.