Sport

Un nou proiect pentru fotbalul hunedorean

La finalul anului trecut, Primăria Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara au căzut de acord asupra unui nou proiect. Se știe că instituțiile amintite au demarat îm­pre­ună proiectul de modernizare a actualei arene de fotbal „Michael Klein”, pe locul acesteia ridicându-se un stadion modern.

Teren de antrenament
Astfel, Primăria municipiului Hunedoara și Consiliul Județean vor realiza un nou proiect de infrastructură, mai precis construirea unui teren de antrenament pe suprafața actualului teren doi de antrenament al CS Hunedoara. Prin noua investiție, atât CS Hunedoara dar și alte sporturi, vor be­ne­ficia de un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA și FRF (105 m lungime, 68 m lăţime) cu nocturnă, tribune pentru 500 de spectatori, teren sintetic multifuncţional (trasat pentru minifotbal, handbal, baschet şi tenis), vestiare, parcare. În plus, va fi ridicată și o clădire administrativă, unde vor fi amplasate și vestiarele pentru sportivi.
Primarul Dan Bobouţanu a oferit câteva detalii cu privire la acest proiect.
„Pe lângă stadion, e nevoie şi de terenuri pentru antrenament dar şi de un teren omo­logat care să găzduiască partide de fotbal amicale sau meciuri disputate de echipa a doua precum şi de echipele de juniori. Într-un singur an, numărul copiilor care s-au în­scris la secţia de fotbal a clubului aproape că s-a dublat, ajungând acum la 250. Ne dorim să crească în continuare, dar pentru asta avem nevoie şi de infrastructura necesară.
Am găsit înţelegere la Compania Naţio­nală de Investiţii şi sper ca mini-stadionul de pe vechiul teren de zgură să apară în acelaşi timp cu noul stadion mare, cel pentru care acum e aproape de finalizare studiul de fezabilitate.
Anul viitor dorim să aducem îmbunătăţiri şi actualului teren secundar, aflat în spatele blocurilor din zona Sanitas. Ne preocupă mo­dernizarea întregii baze sportive şi încer­căm să găsim soluţii de finanţare pentru asta”, a spus primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura