Un nou proiect al Primăriei Deva prinde viaţă. Grădină urbană în zona Zamfirescu

Adriana Năstase

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a semnat contractul de proiectare şi executare a lucrărilor pentru obiectivul „Amenajare grădină urbană în zona Zamfirescu“.
Este vorba de reamenajarea zonei cuprinse între blocul AB1, de pe Aleea Lalelelor şi blocurile A6’ şi B6’, de pe strada Duiliu Zamfirescu.
Scopul investiţiei este transformarea unui teren cu suprafaţa de aproximativ 3.500 metri pătraţi într-o grădină urbană, cu acces liber pentru toţi locuitorii oraşului. Obiectivul principal al investiţiei: creşterea suprafeţei de spaţii verzi din municipiul Deva şi crearea unei zone de relaxare pentru cetăţeni. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 635.810 de lei, ea fiind finanţată din fonduri europene, iar termenul de executare a contractului este de şapte luni de la data emiterii ordinului de începere.
Principalele lucrări ce vor fi realizate: relocare/îngropare a reţelei de gaze naturale, terasamente (salubrizarea şi modelarea terenului), amenajare de spaţii verzi (gazon, arbori, vegetaţie de talie mică, pergole tip arcadă pentru flori etc.), realizarea unei alei principale şi a unor alei secundare pentru acces în blocuri, dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi), realizare sisteme de iluminat, irigaţii şi supraveghere video, asigurare Internet wireless în spaţiile publice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.