Un nou centru pentru bãtrânii Hunedoarei

05 batraniPrimăria Hunedoara va cumpăra un fost atelier de reparaţii, intenţionând să amenajeze acolo un centru special, destinat persoanelor vârstnice din municipiu.
Imobilul a funcţionat, o vreme, ca punct termic cu două staţii hidrofor. În anul 2009, o parte din spaţiu a fost vândut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), pentru acoperirea unor datorii ale R.A.I.L. Hunedoara, fiind achiziţionat de o societate comercială, care l-a transformat în atelier de reparaţii.
În raportul municipalităţii, anexat proiectului de hotărâre ce a fost votat în ultima şedinţă de Consiliu Local, se arată că, „deoarece Primăria municipiului Hunedoara şi-a propus să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, se are în vedere amenajarea vechiului punct termic într-un centru în care persoanele de vârsta a treia să îşi poată petrece timpul liber”. Or, pentru realizarea acestui centru, era necesară cumpărarea atelierului de reparaţii. Imobilul, împrejmuit cu gard, cuprinde şi o suprafaţă de teren liberă, care poate constitui pentru viitorul centru destinat persoanelor vârstnice drept spaţiu de recreere în aer liber. Atelierul de reparaţii este o construcţie realizată în anul 1977, având suprafaţa de 146 mp. Conform raportului de evaluare, costul total corectat şi rotunjit este de 40.000 lei. (V. Macovei)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare