Actualitate

Un mort și un rănit în urma unui accident la rafting, pe Râul Jiu

În ciuda faptului că exista o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru Râul Jiu și afluenții săi încă de vineri, organi­za­torii cursei de rafting n-au amânat ex­pediția. Considerat cel mai sălbatic râu din țară, Jiul este periculos chiar și în perioade cu debit scăzut.

Au ieșit pe malul opus al râului
Tragicul eveniment s-a petrecut pe Defileul Jiului, pe râul Jiu, în apropiere de mu­nicipiul Petroșani. Nu mai puțin de 22 de per­soane se aflau în trei bărci, la o com­petiție de rafting, când ambarcațiunile s-a răsturnat din cauza curenților foarte pu­ternici. Turiștii au ajuns în râul învolburat iar unul dintre ei, un bărbat de 35 de ani, din Sibiu, a fost declarat decedat de către echipele de prim-ajutor, în ciuda eforturilor de a-l resuscita. O femeie de 33 de ani a fost transportată la spitalul din Petroșani, după ce salvatorii au găsit-o în stare de hipo­termie. La fața locului au fost trimiși și pom­pieri din Petroșani cu o autospecială pentru victime multiple. Acțiunea de salvare a fost coordonată de cei de la ISU Gorj. Majori­tatea participanților au ieșit singuri la mal, în porțiunea cu șosea, însă pentru șase dintre ei a fost nevoie de o operațiune elaborată de salvare, după ce au ieșit pe malul opus drumului național. Pentru recuperarea aces­tora au intervenit salvamontiștii din Gorj și Hunedoara, care au avut o misiune dificilă, din cauza terenului accidentat și a fap­tului că ploua puternic, cu fulgere și grin­dină.
În anul 2018, în urma unui accident similar, un instructor de rafting și-a pierdut viața după ce ambarcațiunea a fost arun­cată în stâncile ce țărmuresc râul. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura