Un jandarm din Parâng cucereşte vârfurile muntoase ale României

23 ianuarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju

O echipă a Jandarmeriei Române şi-a stabilit un obiectiv îndrăzneţ, respectiv de a atinge cele mai înalte zece vârfuri montane din ţară.
Cristian Cernăianu (foto), jandarm montan în cadrul Postului Parâng, care face parte din această echipă, va ajunge şi în locurile natale, în plan fiind ascensiunea Vârfului Parângul Mare.
Misiunea jandarmilor montani este dedicată Centenarului Marii Uniri şi sunt vizate toate vârfurile muntoase de peste 2.500 de metri. Acţiunea derulată sub titulatura „O echipă. Un steag. Un ideal“ face parte dintr-un proiect mult mai amplu. Graţie jandarmilor montani, în anul Centenarului, fiecare vârf montan din Carpaţi, mai mare de 2.500 metri, va avea arborat drapelul României.
Cristian Cernăianu este unul din temerarii care, de 1 decembrie, pe viscol şi la -25 de grade Celsius, alături de colegii lui din Postul de Jandarmi Montani Parâng, au arborat drapelul ţării pe Vârful Parângul Mare. Militarul a intrat în rândurile jandarmilor hunedoreni în anul 2003. Încă de la începutul carierei şi-a desfăşurat activitatea în cadrul structurilor montane ale Jandarmeriei, iar de când a fost înfiinţată subunitatea din Parâng, este un membru de bază al echipei din masiv. A participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani, iar anul acesta a fost recompensat de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel dr. Mircea Olaru, cu Emblema de Merit „Acţiuni Umanitare” clasa a II-a pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Obligaţi să informeze clienţii că nu au autorizaţie de securitate la incendiu

„Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţia de securitate la incendiu“ – acesta este conţinutul mesajului care trebuie afişat pe panouri de...

Bulina neagră 24.01.2018

Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva:

Bulina albă 24.01.2018

Marius Achim, supranumit „Achimoto”, din Deva:

Închide