Un hunedorean predă lecţii de fotbal englezilor

Ciprian Marinuţ11 x 2 viorel stancu

Viorel Stancu (foto), fost jucător la Jiul, în perioada 1991-1998, pe vremea când echipa se afla în Liga I, activează la o academie de fotbal din Anglia în funcţia de antrenor. Hunedoreanul se ocupă de pregătirea a 20 de copii, dintre care cinci sunt din România şi este dezamăgit de situaţia în care au ajuns clubul Jiul şi fotbalul hunedorean.
Fotbal în ţara fotbalului, pentru o viaţă mai bună
Fotbalistul care pe vremuri perfora poarta echipelor Steaua, Universitatea Craiova, Dinamo, Rapid a părăsit Valea Jiului, la vârsta de 45 de ani, după 20 de ani de activitate ca jucător şi ca antrenor. În România, Viorel Stancu era coproprietar al şcolii private PRO Fotbal Petroşani, alături de Marin Tudorache, însă era nemulţumit de activitatea sa. Drept urmare, el a decis să plece în Anglia unde vorbeşte limba fotbalului chiar la cei care l-au inventat. „A fost o decizie grea, pentru că  nu mi-a fost uşor să mă despart în primul rând de copiii de la club pe care i-am crescut şi cu care am obţinut rezultate foarte bune. Mi-a fost greu să mă despart de colegii alături de care am activat şi cu care ţin legătura în permanenţă. Am plecat în urmă cu un an şi jumătate şi acum antrenez o grupă de copii sub  13 ani la Academia Belmont United FC. Am o grupă formată din 20 de copii talentaţi, iar cinci dintre ei sunt chiar din România”, spune fostul jucător.
Dor de Jiul
Viorel Stancu regretă faptul că echipa la care a cunoscut afirmarea ca fotbalist a ajuns să activeze în Liga a IV-a. „Jiul mai supravieţuieşte în această ligă şi datorită eforturilor depuse de Primăria Petroşani şi nu în ultimul rând, ale foştilor mei colegi. Din păcate, eu cred că în următorii 10 ani, Jiul nu va avea o soartă mai bună decât dacă în paralel cu Primăria se va mai implica şi un om potent financiar. În ceea ce mă priveşte, mă bucur că familia mea s-a integrat foarte bine în Anglia”, afirmă Viorel Stancu.
Fostul jucător afirmă că va încerca să ajute Jiul aşa cum poate şi că duce nişte discuţii în ceea ce priveşte un parteneriat între academia la care e şi  clubul din Petroşani. „De aici de unde sunt, am de gând să ajut fotbalul din Vale şi să facem un parteneriat între academie şi club. Încerc să ajut prin orice mijloace, pentru că fotbalul din Valea Jiului merită să revină acolo unde îi este locul”, a spus Viorel Stancu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.