ActualitateFlash

Un hunedorean cere eliberarea nepotului din pușcărie. Nepotul a vrut să-l violeze și să-l omoare

Cu o cerere mai puțin obișnuită s-au confruntat judecătorii Tribunalului Hunedoara, după ce o victimă dintr-un dosar de tentativă de omor calificat și viol a cerut revizuirea și achitarea celui care l-a agresat.

A pus câinele să-l muște
Tânărul de 23 de ani, din Hunedoara, a fost condamnat pentru tentativă de viol și tentativă de omor la 14 ani și 9 luni de pușcărie. Procurorii au probat că individul a plănuit să se răzbune pe iubita sa și pe unchiul său după ce i-a suspectat că au avut o relație amo­roasă. Alexandru C. a mai avut proble­me cu legea și a terorizat-o pe femeie pentru a recunoaște presupusele relații intime avute cu unchiul său. A seches­trat-o în locuința sa, a bătut-o ore în șir și chiar a tăiat-o pe tânără cu un cuțit. Apoi și-a îndreptat furia către unchiul său pe care l-a sechestrat în locuință. Pentru a-l elibera din apartamentul în care îl sechestrase, polițiștii au fost nevoiți să intervină în forță cu echipa de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Tânărul și-a pus și câinele, rasa Amstaff, să-l muș­te pe unchiul său. Agresorul a ne­gat totul și a motivat că voia să-i aplice o corecție fiind convins că unchiul său ar fi întreținut acte sexuale prin cons­trângere cu fosta sa concubină.

L-a iertat și-l vrea liber
Unchiul său a revenit după doi ani de la agresiune cu o solicitare de revizuire a dosarului. Le-a spus magistraților că nepotul nu a vrut să îl omoare şi nici nu l-a agresat sexual. El a spus că ar fi fost vorba un conflict spontan, viaţa nu i-a fost pusă în primejdie astfel cum se consemnează în raportul medico-legal, iar fapta ar trebui încadrată ca lovire sau alte violenţe şi nu tentativă de omor. Instanța de judecată a analizat ce­rerea hunedoreanului și a constatat că va­rian­ta actuală a victimei asupra a ceea ce s-a întâmplat nu este susținută de probe. Prin urmare, Tribunalul Hunedoara a res­pins cererea de revizuire. (M.Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura