Actualitate

Un hotel în formă de Lună, proiect grandios în Dubai. Cât costă și când va fi gata

Echipa din spatele Moon World Resorts vrea să construiească mai multe hoteluri gigantice în formă de Lună, în Dubai. Fiecare cons­truc­ţie ar urma să aibă o înălțime maximă de 224 de metri și o circumferință maximă de 622 de metri, în funcție de locație și de autorizațiile de planificare, iar fie­care sferă va reda cât mai fidel Luna, relatează CNN.

Punctul culminant al atracției
Antreprenorul canadian Michael R. Henderson, co-fondator al Moon World Resorts, a declarat pentru CNN Travel că designul a fost ales pentru că Luna este un „simbol re­co­gnoscibil”. „Șapte miliarde și ju­mătate de oameni o cunosc, toată lumea o iubește”, spune el. Potrivit lui Henderson, fiecare Moon World Resort va fi „o stațiune foarte lu­xoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de facilități”, de exemplu un centru de convenții, restaurante, spa, fiecare dintre ele cu o tematică lunară. Repre­zen­tă­rile artistice au în vedere interioare în stil navă spațială și divertisment tematic — inclusiv ceea ce Henderson preconizează că va fi punc­tul culminant al atracției, o experiență care reproduce cum este să mergi pe Lună. „Vă vom oferi posibilitatea, în timpul vieții dumneavoastră, de a merge pe ceea ce veți crede că este supra­fața lunară”, spune Henderson. Moon World Resorts lucrează la acest proiect de două decenii, un interval de timp pe care Henderson, care a fondat anterior o companie de servicii medicale, sugerează că se potrivește cu ritmul mai lent aso­ciat cu turismul spațial în general. Proiectul vine cu „provocări tehnice extraordinare”, explică Henderson, dar el și co-fondatoarea Sandra G. Matthews lucrează cu ingineri și arhitecți independenți pentru a transforma conceptul în realitate. „Practic, avem o mulțime de grupuri din întreaga lume pe care le atra­gem, după cum avem nevoie. Dar, evident, odată ce proiectul începe efectiv să se construiască, atunci vor fi localizați într-o anumită regiu­ne”, spune el.

Investiția într-un singur resort este de 5 miliarde de dolari
Obiectivul pe termen lung este de a construi patru resorturi Moon, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia.
Emiratele Arabe Unite, în special Dubaiul, au fost desemnate de companie ca fiind „pe primul loc” pentru deschiderea primei stațiuni Moon World. Henderson spune că acest lucru se datorează faptului că Emiratele Arabe Unite sunt „foarte populare pentru turiști” și găz­du­iesc „o mulțime de proiecte de in­fra­structură”. Cu toate acestea, Henderson sugerează, de aseme­nea, că există și „alte opțiuni care apar”, refuzând deocamdată să îm­părtășească mai multe informații. Potrivit lui Henderson, înscrierea pentru a merge pe „suprafața luna­ră” a stațiunii îi va costa pe oaspeți 500 de dolari. Acesta crede că prima stațiune Moon World Resort s-ar putea deschide în 2027, după o investiţie de 5 miliarde de dolari.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura