Un grup de sindicalişti de la Mintia pichetează Prefectura

Sorina Popa

O mică parte a protestatarilor de la Termo­centrala Mintia şi-au mutat cartierul general, ieri, în faţa Prefecturii Hunedoara. Ei au avut pancarde pe care scria „S.O.S salvaţi Termocentrala Mintia”, „Nu lăsaţi România în beznă”, „Opriţi jaful din Ener­gie”, protestând faţă de neimplicarea guvernanţilor în situaţia explozivă de la Mintia.
Pentru că instanţa a decis că greva salariaţilor de la această termocentrală este ilegală, oamenii au fost nevoiţi să vină, e adevărat, în număr mai mic, la Deva, la sediul Prefecturii. Şi, spun ei, nu renunţă şi vor picheta în fiecare zi atât sediul Prefecturii cât şi sediile altor instituţii din reşedinţa de judeţ.


„Ne aflăm în această formulă, deoarece nu avem voie să protestăm, deşi oamenii nu şi-au primit drepturile salariale de şase luni. De aceea, avem o nouă abordare, civică de data asta, şi pichetăm sediul prefecturii. Suntem în faţa Prefecturii Hune­doara, am venit aici să tragem un nou semnal de alarmă, deoarece peste 4.500 de apartamente şi 300 de instituţii din municipiul Deva nu au apă caldă de două săptămâni. Termocentrala este oprită de 15 zile, timp în care nici un oficial guver­namental nu s-a sinchisit să vină să vorbească cu protestatarii. Se doreşte falimentarea acestui producător de energie, singurul din nord vestul ţării, pentru a se face loc altor producători din Ungaria. Vrem să arătăm că suntem alături de cetăţenii oraşului. Nu suntem de acord cu modul de lucru al actualului guvern, care vrea să-i înveţe pe deveni să se spele la lighean în anul 2020. Vom fi aici în fiecare zi, vom picheta şi alte instituţii, până pro­blema termocentralei se va rezolva. Este inad­mi­sibil să oprim centrala aşa des. Facem un apel către prefectul de Hunedoara, să ia frâiele în mâini, să ia legătura cu cei din guvern şi să se asigure funcţio­narea Termocentralei Mintia”, a spus Cristian Iştoc, liderul sindical de la termocentrală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare