Actualitate

Turismul – o soluţie viabilă pentru dezvoltarea judeţului Hunedoara

Sectorul turistic al judeţului Hunedoara poate fi unul din motoarele principale ale dezvoltării eco­no­miei locale. Turismul bine promovat şi dezvoltat poate contribui, în mare măsură, la dezvoltarea durabilă a judeţului, un rol important avându-l şi în conservarea mediului natural, cultural şi social.
Trecutul bogat în istorie şi îmbinarea culturală fac din judeţul Hunedoara unul din cele mai in­teres­ante locuri, nu numai din România, dar şi din întreaga regiune, obiectivele turistice de aici putând deveni poate cele mai interesante desti­naţii din estul Europei.
Este un potenţial pe care judeţul Hunedoara poate miza cu succes. Pentru aceasta, programul meu are în vedere: modernizarea infrastructurii de transport cu acces direct la obiectivele turistice; pro­movarea unei identităţi unitare, bazată pe zo­nele etnografice specifice, în armonie cu obiect­ivele la nivel naţional; poziţionarea judeţului Hune­doa­ra în reţelele naţionale şi internaţionale, prin organizarea de evenimente de anvergură; crearea de pachete turistice integrate, care au ca punct de plecare brandul judeţului şi, nu în ultimul rând, calificarea forţei de muncă tinere şi astfel, ocuparea posturilor de către profesionişti în domeniul turismului.
Una din preocupările mele ca parlamentar, dar şi o reuşită de necontestat este aceea că, după patru ani de promovare intensă, cu sprijinul par­la­mentarilor PSD de Hunedoara, dar şi al membrilor Comisiei parlamentare comune a Camerei Depu­tatilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, am obţinut o lege prin care Consiliul Judeţean Hune­doara a preluat în administrare cetăţile dacice de la Costeşti, Blidaru, Piatra Roşie şi Băniţa. Astfel, aceste monumente excepţionale vor putea fi bine îngrijite şi puse în valoare, de la an la an.
Aşa se face că, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Dra­matic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, Biblioteca Jude­ţeana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Hunedoara au or­ganizat din ce în ce mai multe evenimente, mani­fes­tări de înaltă ţinută, care au atras un numeros public.
Prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Eco­nomico-Socială a Judeţului Hunedoara (ADEH) a crescut vizibilitatea producătorilor locali prin prezenţa acestora la târgurile şi expoziţiile de profil. Acum producătorii hunedoreni beneficiază şi de o platformă de promovare gestionată de ADEH: www.produsdehunedoara.ro
Aşadar, turismul hunedorean constituie una din prioriăţile mele pentru că acesta poate fi un suport important al dezvoltării teritoriului prin dinami­zarea activităţilor economice tradiţionale şi prin punerea în valoare a particularităţilor culturale lo­cale, oferind numeroase oportunităţi de muncă si stopând în aceeaşi măsură exodul rural al tinerilor.

Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Comandat de PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CMF – 21200019
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura