Politica si administratie

Un gând pentru un viitor mai bun

Avem nevoie unul de celălalt pentru a construi o viaţă mai bună pentru locuitorii municipiului Deva, dar şi pentru tu­riştii care sosesc aici, pentru a le da un argument puternic să poposească mai mult timp la poalele cetăţii.
Am ales să mă implic în această campanie electorală pentru că am încredere în comunitatea în mijlocul căreia am crescut şi m-am format ca om şi profesionist. Am încredere că devenii ştiu să discearnă binele de rău, să deosebească impostura de autenticitate şi să aleagă între un orizont şi un drum închis. Alături de colegii mei din ALDE, doresc să văd cum copiii acestui oraş cresc într-un mediu sănătos, au spaţii de recreere, au zone verzi pentru agrement şi şcoli în care să se întâlnească cu învăţători şi profesori bine pregătiţi şi dedicaţi profesiei lor.
Nu este uşor ceea ce ne dorim şi nici nu vă pot spune că vom face minuni peste noapte, e nevoie de muncă, de implicare şi, mai ales, de tenacitate. Am energie, pricepere şi determinare, toate aceste sunt gata să le pun în slujba administrării municipiului Deva dacă voi fi ales în funcţia de primar.
Sunt ultimele zile de campanie, o etapă a competiţiei electorale care a fost presărată cu tot felul de atacuri, dispute, conflicte şi dueluri. Mi-ar fi plăcut să vedem mai multe proiecte aduse în discuţie, mai multe oportunităţi de resurse. Sigur, astea nu fac audienţă, dar astea asigură audienţa, adică oamenii. Fără un mediu economic sănătos, fără perspective uşor palpabile, fără întrezărirea unui reviriment al localităţii, oamenii vor pleca în continuare de aici, vor depopula oraşul, care va căpăta un aspect tot mai dezolant. Am văzut cum s-au savurat picanteriile electorale, foarte bine, asta fiind, dacă îmi este permis să spun aşa, şi un mod de defulare a nemulţumirilor legate de clasa politică. Dar eu fac un apel la raţiune, după ce am bombănit, am criticat, am suduit sau lăudat, acum este momentul să ne adunăm gândurile şi să decidem cum va arăta viitorul următorilor patru ani. Nu ne vom hrăni cu ură, nu ne vom dezvolta cu ironii sau batjocură, nu vom curăţa oraşul prin lipsă de implicare, nu vom face din Deva un loc de popas pentru turistul aflat în vacanţă prin încurajarea promovării valorilor îndoielnice.
Vă invit, dragi concitadini, să ne gândim bine pe mâinile cui dăm oraşul pentru a fi administrat. Este nevoie să încurajăm mediul economic – da, să-l încurajăm pentru a se dezvolta, restul sunt poveşti că o administraţie poate crea locuri de muncă în mod direct, nu, cel mult poate să nu agreseze mediul economic, asta fiind principala susţinere -, apoi este nevoie să creştem gradul de confort urban – aici mă gândesc la parcările sub şi supraterane, la sistematizarea circulaţiei, la realizarea în oraş a unui ambient cromatic plăcut şi relaxant reglementat prin Planul de Urbanism General, punerea în valoare a Cetăţii prin finalizarea restaurării acesteia, reabilitarea centrului istoric, dar, mai ales, aducerea utilităţilor în toate cartierele şi străzile municipiului -, nu trebuie să uităm de potenţialul râului Mureş, malurile acestuia, în colaborare cu Apele Române, pot fi transformate locuri de promenade şi de organizare evenimente cultural-artistice şi sportive care să respecte măsurile de siguranţă sanitară, pentru că trebuie să recunoaştem că, aşa cum ne spun specialiştii, coronavirusul nu va dispărea prea curând din vieţile noastre.
Acestea sunt preocupările mele, oameni buni, cu care vin în faţa dumneavoastră pentru a vă cere să mă votaţi pentru funcţia de primar al municipiului Deva pe data de 27 Septembrie, la alegerile locale. De ce? Pentru că devenii merită o viaţă mai bună.

Comandat de ALDE – Filiala Hunedoara
CMF – 21200063
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura