Un eveniment cultural remarcabil: Săptămâna filmului rusesc!

       Sâmbătă, 24 noiembrie, a început  la Teatrul de Artă din Deva „Săptămâna filmului rusesc”, un eveniment cultural care se va derula până în 30 noiembrie.  Evenimentul face parte din proiectul Festivalul filmului rusesc KINO+, o inițiativă cultural-educațională realizată pe bază de voluntariat de către studenții de la Catedra de  Filologie din cadrul Universității București. Iată ce filme vor fi prezentate în această săptămână şi programarea acestora:

–         Sâmbătă, 24 noiembrie,  a rulat filmul  ULTIMUL CANTON (2010), o dramă a cărei acţiune se petrece în Siberia după cel de al II-lea Război Mondial.

Duminică, 25 noiembrie, ora 19.00 – GAMBITUL TURCESC (2005), film de aventuri, polițist, care se bazează pe romanul cu acelaşi nume al lui Boris Akunin, roman ce urmăreşte aventurile lui Erast Fandorin în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878.

–         Luni, 26 noiembrie, ora 19.00 – POVESTEA COSMOSULUI MEU (2009), comedie care a obţinut numeroase premii la festivaluri internaţionale.

 –  Marți, 27 noiembrie, ora 19.00 – BUNICA TOSIA (2003), o  dramă încununată şi ea cu numeroase premii internaţionale.
Miercuri, 28 noiembrie, ora 19.00 – CREDINŢĂ (2009), dramă la baza căreia stau trei povestiri ale lui celebrului regizor Vasili Şukşin care au în comun acelaşi erou principal

– Vineri, 30 noiembrie, ora 18.00 – GEORG (2008), dramă care prezintă viaţa lui Gheorg Ots –  un cântăreţ apreciat de nomenclatura comunistă din URSS, dar şi de milioane de oameni simpli – o viaţă nicidecum simplă, privită prin ochii soţiei sale, ai femeii care a trăit alături de el mai bine de 20 de ani.– ORA 20:00 – EFECT DE SERĂ (2005), dramă despre prietenia care se leagă între o femeie rămasă singură între-un oraş străin – după ce i se fură bagajele, cu acte şi banii, în gară – şi un adolescent  vagabond.
    Filmele prezentate la Teatrul de Artă Deva  sunt deosebite şi nu ar trebui ratate de cinefili. De subliniat că  intrarea este gratuită la toate producțiile. (Mircea Crivăţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare