Un elev din Deva e câştigătorul concursului naţional de eseuri în limba engleză

Alice Brandiszconcurs engl 1

Concursul naţional de eseuri în limba engleză „Shakespeare School Essay Competition” este un proiect prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie doreşte să stimuleze gândirea creativă a tinerilor din întreaga ţară, motivându-i să-şi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză.
Asta, deoarece cunoaşterea unei limbi de circulaţie internaţională poate facilita accesul la o educaţie de calitate şi o carieră de succes. Concursul oferă posibilitatea tinerilor din ţară de a experimenta viaţa într-un campus universitar din Marea Britanie şi de a studia limba engleză la ea acasă.
Ediţia a opta a „Shakespeare School Essay Competition”, care a avut ca temă “ce pot învăţa adulţii de la copiii de azi”, a găzduit peste 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, din toată ţara, aceştia fiind numiţi şi reprezentanţii Generaţei Z. Anul acesta, juriul a premiat cele mai bune 30 de eseuri, câte 15 la fiecare categorie de vârstă (11 – 14 ani, respectiv 15 – 20 de ani), semnate de tineri care au dovedit că au talent la scris, dar şi un nivel experimentat al limbii engleze.
Un decebalist va studia engleza în Marea Britanie
Cei 30 de finalişti ai concursului au fost prezenţi ieri, în sala Arcub Gabroveni din Bucureşti, pentru a li se înmâna diplome şi premii în valoare totală de peste 5.000 de euro, reprezentând tabere de limba engleză în Marea Britanie, cursuri de vară de limba engleză la Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge, discount-uri la tabere internaţionale, e-readere, rucsacuri, tricouri, căşti audio, cărţi în limba engleză şi obiecte de papetărie.
Premiul I la categoria 15-20 ani a fost obţinut de Bogdan-Adrian Bujoran, elev la Colegiul Naţional Decebal din Deva, a cărui creativitate, originalitate şi acurateţe a limbii au fost remarcate şi apreciate de juriu. Acesta va avea şansa să studieze limba engleză într-un campus britanic, în cadrul unei tabere internaţionale de două săptămâni, în valoare de peste 1.500 de lire.
Inteligenţi, informaţi şi ambiţioşi
Tinerii din ziua de azi au crescut într-o eră digitală, au acces la extrem de multe informaţii, sunt isteţi şi foarte analitici, de aceea li se dă posibilitatea de a-şi face vocea auzită, prin intermediul acestui concurs. “Ne bucurăm că am avut ocazia să descoperim şi în acest an, în cadrul concursului nostru, devenit deja tradiţie în peisajul educaţional românesc, o nouă generaţie de copii inteligenţi, informaţi şi ambiţioşi, pasionaţi de limba engleză. Au participat la această competiţie cu mult entuziasm şi cu dorinţa de a-şi face auzite ideile. Avem foarte multe de învăţat de la copiii şi tinerii Generaţiei Z.”, spune Adriana Alionte, vicepreşedinte al Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare