FlashSport

Un dublu finalist, douã eliminate

Ciprian Marinuţ

Bogdan Bristan (15 ani), de la SCM Deva, s-a calificat, ieri, în finala Circuitului Naţional de Tenis, al doilea turneu ca importanţă al României, după ce luni, câştigase trofeul la dublu. Coechipierele sale de club, Maria Orban şi Giulia Naicu, au fost învinse, tot ieri, în semifinalele aceleiaşi competiţii.

De două ori finalist
Tenismenul din Orăştie a devenit vedeta Circuitului Naţional al FRT, care se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. Bogdan Bristan şi-a continuat şirul victoriilor şi s-a calificat, ieri, în finala turneului de simplu, după ce luni, se impusese în ultimul act al probei de dublu, alături de Radu Popa de la ICMRS Galaţi. Cotat ca favoritul numărul patru al turneului, sportivul de la SCM Deva l-a învins, ieri, în semifinale pe… deveanul Dragoş Mădăraş, legitimat la Olimpia Bucureşti, cu scorul de 6-4, 6-2. „Primul set a fost foarte echilibrat şi disputat. Mădăraş a început în forţă şi a condus cu 1-0 şi 3-1, dar Bogdan a luptat şi a egalat, 3-3. Mădăraş a avut iar avantaj, 4-3, însă Bogdan a reuşit un şir de trei ghemuri consecutive şi s-a impus cu 6-4. În setul doi, Bogdan a condus cu 3-0 şi 4-1, iar apoi a câştigat cu 6-2, deşi la scorul de 4-2 a fost la un pas de a-şi pierde serviciul, întrucât Mădăraş a condus cu 40-0”, a spus Dacian Bristan, tatăl sportivului. Bogdan Bristan îl va întâlni în finala, programată azi de la ora 9.30, pe Alexandru Grigorescu de la CS Carpaţi Sinaia, favoritul numărul doi al turneului. „Bogdan are calităţi deosebite, iar acum, după ce şi-a rezolvat problemele de sănătate, a reuşit să-şi recâştige încrederea în sine şi să fie tare psihic. Sper ca el să se impună în finală, deşi adversarul său joacă mai des pe suprafeţe dure, cum este cea pe care se va disputa meciul”, a spus Lunella Maier, antrenoare la SCM Deva.

Dublă eliminare
La feminin, Maria Orban şi Giulia Naicu s-au oprit în semifinalele puternicului turneu, la fel ca şi în proba de dublu, după eşecuri la mare luptă. Maria Orban (Petroşani) a fost învinsă de Jasmine Coteanu, de la LPS Constanţa, favorita numărul doi a turneului, cu scorul de 7-5, 6-2. „Maria a avut avantaj în ambele seturi, 5-3 în primul set şi 2-1 în setul secund, însă adversara sa a jucat excelent sub presiune”, a explicat Lunella Maier. Giulia Naicu, de la care se aştepta să fie surpriza turneului, întrucât o eliminase pe favorita numărul unu a competiţiei, a cedat cu 4-6, 3-6, în faţa Irinei Fetecău, de la Dinamo Bucureşti. „Giulia a acuzat oboseala partidei cu principala favorită, pe care a eliminat-o după două seturi grele şi a pierdut, deşi este mai valoroasă decât dinamovista”, a spus antrenoarea de la SCM Deva.
Cei trei talentaţi tenismeni de la SCM Deva, precum şi lidera echipei, Raluca Ciufrilă, vor participa în luna februarie la un concurs internaţional în Cehia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura