Un devean a primit, ieri, casã nouã de la primãrie

  Cristina Ghenea

Un devean care de mai bine de un an de zile locuieşte într-un container, a păşit, ieri, pragul primei sale locuinţe. Totul a fost posibil datorită primăriei reşedinţei de judeţ, care a hotărât să-l ajute pe omul rămas pe drumuri după ce propriii părinţi i-au întors spatele.

„Vom încerca să construim mai multe locuinţe”
Angajaţii Serviciului Public Local de Asistenţă Socială, împreună cu primarul Devei, Petru Mărginean, i-au făcut, ieri, o surpriză unui bărbat în vârstă de 39 de ani, care trăia în condiţii improprii. După ani de zile de aşteptări, deveanul a primit o garsonieră nou-nouţă, în blocul de locuinţe sociale din cartierul Zăvoi. „Acesta se afla pe lista de priorităţi, iar zilele trecute, în urma unei anchete, s-a constatat că poate primi o locuinţă. Condiţiile în care trăia sunt precare şi cred că a venit timpul să locuiască într-un mediu normal şi să-şi poată întemeia o familie. Necesitatea unor astfel de locuinţe este mare, în rândul cetăţenilor deveni. Săptămânal, jumătate dintre cei care vin la primărie, în audienţă, întreabă de ele. Încercăm pe cât posibil anul viitor să construim mai multe locuinţe sociale“, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Rămas pe drumuri de câţiva ani
Noul chiriaş al garsonierei, Florin Popa, a povestit că se va muta în noua casă cât mai curând. Acesta a locuit, până ieri, într-un container de pe strada Mihai Eminescu, în apropierea blocurilor ANL. A ajuns aici în urmă cu mai bine de un an de zile, după ce a fost nevoit să plece din căminul unui liceu. Bărbatul a povestit că a rămas pe drumuri în urmă cu câţiva ani, din cauza unor neînţelegeri pe care le-a avut cu părinţii săi. Lucrează ca vânzător de ziare, astfel că nu şi-a permis nimic mai bun de atât. „Am avut bani strânşi pentru o locuinţă, dar prin anul 2000, le-am împrumutat toată suma părinţilor mei. Am locuit cu ei până în 2006, când şi-au vândut apartamentul şi şi-au ridicat casă. De atunci, nu am mai putut locui împreună cu ei şi am rămas pe drumuri. Banii împrumutaţi nu i-am mai primit înapoi nici până acum“, a declarat Florin Popa. Din 2006, acesta a locuit pe unde a putut. Fie că a stat în gazdă, fie că a stat în cămin, Florin spune că nu a rămas niciodată restant cu plata chiriei.

One thought on “Un devean a primit, ieri, casã nouã de la primãrie

  • 10 octombrie 2012 la 10:08
    Permalink

    Uite ca se poate face si o fapta buna pentru oameni care au cu adevarat nevoie! Foarte bine, e de apreciat si de dat drept exemplu!
    Sper sa auzim de cat mai multe cazuri de gen – REZOLVATE!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 10.10.2012

Adrian Filer, administratorul firmei Ison Grup Hunedoara

Bulina albă 10.10.2012

Iosif Veniamin Blaga, deputat în Colegiul nr. 2 Orăştie

Gura lumii 9.10.2012

Nemulţumiţi de performanţele propriilor jucători şi momiţi cu primirea unora mai buni şi veniţi pe gratis de la un club

Închide