Un criminal feroce vrea un regim mai blând de detenţie

Psihologii i-au făcut un portret care ar da fiori oricui. Individul şi-a terorizat şi mutilat consoarta. A stropit-o cu benzină şi i-a dat foc. Femeia a supravieţuit tentativei de omor şi s-a întors la cel care avea în cele din urmă să-i curme viaţa chiar în faţa băieţelului lor.
Iulian Pavel se află închis în Penitenciarul Deva, unde-şi ispăşeşte condamnarea de 20 de ani pentru omor. Individul s-a plâns Judecătoriei Deva pentru că în decembrie 2020, comisia de disciplină a penitenciarului a dispus trecerea sa la regimul închis de executare al pedepsei, pentru săvârşirea unei abateri disciplinare foarte grave.
„Atitudinea manifestată de către petent la regimul semideschis de executare a pe­depsei fiind incompatibilă cu acest regim de executare a pedepsei, având în vedere atât natura şi gravitatea infracţiunii comise, cât şi profilul psihologic al acestuia (personalitate cu elemente de instabilitate emoţională şi comp­ortamentală, potenţiale reacţii deza­dap­tative în situaţii critice), în condiţiile în care anterior deţinutul a mai comis şi alte aba­teri disci­pli­nare, ceea ce atestă faptul că nesocotirea re­gulilor de detenţie nu a fost acci­dentală, astfel că nu se poate accepta prezenţa deţinutului la regimuri de executare a pedepsei care impun o supraveghere mi­nimală a comportamentului său”, arată instanţa.
Iulian Pavel, în vârstă de 49 de ani, din Valea de Brazi – Uricani îşi va executa în con­tinuare pedeapsa în regim închis, cel puţin până la o nouă analiză a penitenciarului. Criminalul din Uricani a şocat întreaga ţară în urmă cu 12 ani prin cruzimea de care a dat dovadă. Orbit de gelozie şi băut, individul şi-a măcelărit soţia cu un cuţit de bucătărie chiar în faţa băieţelului lor de opt ani, iar apoi a încercat să se sinucidă cu acelaşi cuţit. Nu a avut curaj şi şi-a provocat doar o rană superficială. Criminalul îşi ameninţase soţia în repetate rânduri că o omoară deoarece aceasta voia să se despartă de el, sătulă
să-i suporte bătăile repetate şi acuzaţiile de infidelitate. Înainte cu un an, în 2008, Pavel s-a dus la un magazinul din Uricani unde soţia sa lucra ca vânzătoare, a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc în faţa clienţilor.
Imediat după ce a fost arestat, Nicolae Iulian Pavel a încercat să scape de închisoare declarând procurorului de caz şi magistraţilor că a fost în legitimă apărare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare