Un copil cât doi, la Spitalul Municipal Orăştie

Magdalena Şerban

Mare le-a fost uimirea cadrelor medicale de la maternitatea din Orăştie, când în urmă cu câteva zile s-a născut un copilaş ce a depăşit istoricul de până acum al spitalului, din punct de vedere al greutăţii.

„Aproape de recordul naţional”

Năzdrăvanul se numeşte Andrei David Năstruţ şi a cântărit 5,5 kg când a venit pe lume. Se pare că a dat ceva bătăi de cap mamei lui, Liliana Năstruţ, o casnică din oraşul Paliei, dar bucuria unui copil sănătos şi frumos a umbrit orice durere. Lucrurile au decurs normal, fără complicaţii, iar în două zile, atât mama cât şi copilul urmează să fie externaţi.
“Mai era puţin şi se atingea pragul de 6 kg, cât este recordul naţional. Oricum, până acum, este cel mai mare copil născut în spitalul nostru, am mai avut cazuri, dar nu au trecut de 5 kg. Ca un spirit de glumă, putem spune că orăştienii sunt oameni hotărâţi de când se nasc. Operaţia de cezariană s-a desfăşurat în parametrii obişnuiţi, iar acum, atât mama, cât şi copilul urmează să se bucure unul de celălalt în propria casă. A fost o experienţă mai mult decât plăcută pentru toată lumea din spital şi cu siguranţă şi pentru cei dragi, de acasă. Le doresc multă sănătate şi sperăm să avem parte de cât mai multe cazuri fericite, cum este şi acesta, pentru că orice nou-născut aduce o oază de bucurie şi optimism”, spune managerul unităţii sanitare, medicul primar chirurg Dan Mihail Sechi.

One thought on “Un copil cât doi, la Spitalul Municipal Orăştie

  • 5 martie 2011 la 12:33
    Permalink

    bravo voua sa va traiasca felicitari si in cazul asta la mai mare ja ja jaja

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.