Un colac de salvare pentru… Salvital

11 decembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Dorin Corpade

Salvital-ul hunedorean, chiar dacă nu e în comă… financiară, n-o duce prea bine, având nevoie de o resuscitare bugetară şi infuzii… băneşti consistente. Drept pentru care, consilierii judeţeni au hotărât, în şedinţa desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, majorarea, începând cu data de 1 ianuarie 2017, a contribuţiei anuale a Consiliului Judeţean Hunedoara către Asociaţia Salvital Hunedoara de la doi la trei  lei pe locuitor al judeţului.

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, a arătat că din cotizaţiile încasate până acum, Asociaţia „Salvital” Hunedoara nu îşi acoperea toate cheltuielile şi nici salariile pentru angajaţi şi de aceea a fost nevoie de această măsură de majorare cu 50 la sută a cotizaţiei. Nici cu această majorare nu se vor acoperi toate diferenţele, pentru că mai este nevoie de bani pentru investiţii, astfel încât ambulanţele să funcţioneze ireproşabil, în beneficiul cetăţenilor judeţului Hunedoara.
La rândul său, Andrei Mihuţ, directorul Asociaţiei „Salvital” Hunedoara, a subliniat faptul că prin această hotărâre a consilierilor, de creştere a contribuţiei instituţiei judeţene, vor putea fi îndeplinite cinci obiective ale asociaţiei pentru anul viitor: majorarea salarizării paramedicilor, înnoirea parcului auto, perfecţionarea şi formarea continuă a paramedicilor, achiziţionarea de echipamente de protecţie corespunzătoare pentru aceştia şi dezvoltarea Centrului Judeţean pentru Voluntariat, Formare Profesională şi Instruire Măsuri de Prim-Ajutor Hunedoara.
Între amintitele obiective, două sunt prioritare. Este vorba de retribuirea paramedicilor de la „Salvital”, ale căror salarii sunt la jumătatea câştigurilor paramedicilor de la ISU. Cel de al doilea obiectiv prioritar vizează achiziţia de noi ambulanţe. Având în vedere că cele şapte ambulanţe existente sunt din perioada 2006 – 2008, ar cam trebui înlocuite toate. Adrese au fost trimise către toţi factorii responsabili cu aceste dotări. Însă, în cazul în care alocarea de ambulanţe noi pentru „Salvital” Hunedoara este insuficientă, asociaţia va trebui să-şi procure maşini pentru intervenţiile de urgenţă din fonduri proprii.
Un alt aspect ce a grevat activitatea celor de la Asociaţia „Salvital” a fost neplata cotizaţiilor anuale ce reveneau consiliului judeţean. Din 2012 şi până în 2016, asociaţiei respective nu i s-a alocat nici un leu. Abia acum, prin implicarea noii conduceri a Consiliului Judeţean Hunedoara,  au început să fie recuperate restanţele.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sori Junior’s Lupeni, locul 4 la turneul zonal „Gheorghe Ene”

Echipa Sori Junior’s Lupeni, antrenată de Sorin Bejan, a ocupat locul 4 la faza zonală a turneului „Gheorghe Ene”, desfăşurată...

Mihai Martinesc, dublu medaliat cu aur la Cupa Mondială IKU

Multiplul campion naţional şi internaţional la karate, Mihai Martinesc, de la clubul Champions Club Karate Deva, şi-a demonstrat încă o...

Autobergamo încheie anul „decimată” de accidentări

Gruparea deveană de futsal va juca azi ultima partidă oficială din acest an, urmând să întâlnească în deplasare pe Futsal...

Închide