EvenimentFlash

Un căruţaş a fost oprit doar cu focuri de armă

Livia Botici

Un bărbat din judeţul Mureş, stabilit în municipiul Hunedoara, suspect că a furat mai multe capace de canalizare, a fost urmărit de oamenii legii pe mai multe străzi din localitate. Deoarece nu vroia sub nici o formă să „pună frână” căruţei trasă de cal, pentru a-l speria, poliţiştii au tras patru focuri de armă.

Poliţia, sesizată de trecători

Miercuri seara, în jurul orei 23, oamenii legii din municipiul Hunedoara au fost sunaţi de nişte localnici, care le-au sesizat faptul că mai multe capace de canalizare au fost furate de pe strada Dorobanţilor, din localitate. În urma apelului telefonic, o patrulă de siguranţă publică a început cercetările, pentru a-i prinde pe făptaşi. În timp ce scotoceau cartierul Micro V, poliţiştii au observat, la intersecţia străzilor Eroilor şi Ghioceilor, o căruţă trasă de un cal, condusă de un bărbat. Pe când să se apropie de „vehicul”, pentru a-l lua la întrebări pe căruţaşul de 32 de ani, poliţiştii s-au trezit că omul a şi zbughit-o de pe loc. Ei bine, de aici, totul pare desprins dintr-un film western.

Căruţa, la întrecere cu maşina poliţiei

Cu toate că oamenii legii erau dotaţi cu un autovehicul cu patru roţi, „tras” de un motor, căruţa, trasă de o mârţoagă, s-a dovedit a fi mai rapidă. După ce au străbătut vreo câteva străzi, pe Bulevardul Traian, la ieşire din municipiul Hunedoara, într-o zonă nepopulată, poliţiştii au renunţat să-l mai urmărească pe bărbat şi au trecut la lucruri mai serioase. Pentru că „şoferul” căruţei nu vroia nicicum să oprească, unul dintre poliţiştii aflaţi în maşină a scos pistolul din dotare pe geam şi a tras patru focuri de avertisment, în plan vertical. Chiar şi după ce a auzit împuşcăturile, bărbatul a continuat să biciuiască mârţoaga, şi abia în catierul Peştişu Mare, oamenii legii au reuşit să-l prindă. „Bărbatul a fost dus la sediul poliţiei, unde a declarat că nu el a furat cele cinci capace de canalizare, însă, a precizat că nu s-a oprit la somaţiile poliţiştilor, pentru că avea, în căruţă, un capac de canal pus acolo de un prieten de-al său. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de furt calificat”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura