Un cămin cultural nou în satul Petreni

În urmă cu câteva zile, în satul Petreni, din comuna Băcia, a fost inaugurat noul Cămin Cultural, un obiectiv așteptat de comunitatea locală de multă vreme. Proiectul reabilitării căminului din Petreni a fost demarat de fostul primar al co­munei, Nicolae Panța, prin întocmirea do­cu­mentațiilor necesare obținerii avizelor pentru începerea refacerii și modernizării căminului, iar începerea lucrărilor și fina­lizarea acestora s-a făcut între 2016 și 2018 pe mandatul primarului actual al comunei, Florin Alba.
Noul cămin este modern și utilat conform standardelor europene, are o capacitate de peste 120 locuri, este compartimentat corespunzător desfăşurării atât a unor ac­ti­vităţi cultural-artistice (scenă, spaţii pentru artişti, vestiare etc.), precum şi pentru activităţi ce ţin de viaţa cetăţenilor: nunţi, botezuri, sărbători religioase, înmormântări etc.
Ceremonia de inaugurare a debutat cu o slujbă de sfințire a căminului ținută de preotul paroh al satului Petreni, David Totu. Primarul Florin Alba a prezentat celor prezenți la eveniment modul în care a fost reabilitat și modernizat căminul, precizând că acest lucru nu ar fi fost posibil dacă comuna nu ar fi dispus de toate utilitățile necesare: gaz, apă, canalizare realizate în timpul mandatelor celorlalți primari dina­in­tea sa. Florin Alba le-a mulțumit foștilor edili ai Băciei pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunei în timpul mandatelor lor, oferindu-le fiecăruia câte o plachetă oma­gială și o diplomă de merit. A urmat apoi un deosebit spectacol folcloric sus­ți­nut de artiști de mare valoare ai cântecului popular românesc: Nicoleta Voica, Vasile Conea, Mariana Suciu, Viorica Brândușan, De­nisa Mureșan și Bogdan Firu. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.