Un bărbat şi fiul său au crezut că vor muri, după ce un camion cu lemne a lovit telescaunul în care se aflau, în Masivul Parâng: Clipe de groază la 1.300 de metri înălţime!

Natalia Bumbac

Un bărbat din Bucureşti, împreună cu fiul său minor, au trecut prin clipe de groază în timp ce coborau cu telescaunul de pe Vârful Parângul Mic. Emilian Nedelcu (foto mic) spune că şi-a văzut moartea cu ochii şi faptul că fiul său, de 10 ani, a trecut prin acelaşi pericol, i-a dublat spaima. Scaunul suspendat în care se aflau cei doi s-a lovit de un camion încărcat cu buşteni, care trecea pe sub linia telescaunului. Impactul a fost atât de puternic, încât bara de protecţie a picioarelor s-a rupt iar scaunul s-a balansat violent pe o distanţă de 10 metri.

„Am urlat de durere şi de groază”
„Azi am crezut că mi-a sunat ceasul. Eram cu Vlăduţ în telescaun, fusesem pe Vârful Parângul Mic, ne întorceam la punctul Zero. La cota 1.300, telescaunul a trecut pe deasupra unui drum forestier, moment în care ne-am intersectat cu un camion plin ochi cu buşteni. Ne-am lovit! Am intrat direct în camion. Bara de protecţie a picioarelor, din fier gros, s-a îndoit ca o macaroană fiartă, eu m-am lovit la genunchiul stâng şi glezna dreaptă. Am urlat de durere şi de groază şi ţipam întruna la Vlăduţ să se ţină bine. Am avut un balans îngrozitor, am crezut că vom muri, ne-am dus stânga-dreapta cel puţin 10 metri, telescaunul a sărit doi metri de pe şină. Am avut noroc, am scăpat. Vlăduţ nu are nici o zgârietură, eu am două contuzii. După ce m-am dat jos de acolo am început să tremur şi să plâng necontrolat numai la gândul că Vlăduţ ar fi putut păţi ceva. Am depus plângere la poliţie, am fost la spital în Petroşani, sper ca vinovaţii să plătească”, a scris Emilian Nedelcu pe pagina sa de Facebook. Martore la scena de groază au fost soţia şi fiica lui Emilian Nedelcu, aflate pe un scaun în spatele lui. Şi ele au resimţit unda de şoc, scaunul în care se aflau balansându-se destul de puternic.

Camioanele au mai lovit telescaunul
Şoferul camionului a fost amendat de poliţişti pentru nerespectarea regimului de înălţime pe drumurile publice. „În data de 24 august, la ora 13.32, un scaun al telescaunului din Parângul Mic a fost lovit de o autoutilitară încărcată cu lemne şi care avea montată o macara. Autoutilitara era condusă de un bărbat de 41 de ani din Lupeni. Şoferul a fost amendat deoarece nu a respectat semnificaţiile indicatorului care interzice circulaţia pe drumul respectiv a autovehiculelor care depăşesc înălţimea de 3,5 metri. Poliţiştii l-au întrebat pe bărbatul de 40 de ani dacă vrea să fie transportat la spital, dar acesta a refuzat”, a declarat agentul principal adjunct Carla Strujan, reprezentantul IPJ Hunedoara. Emilian Nedelcu a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a dat o declaraţie la poliţie şi că nu va mai folosi niciodată telescaunul. Tot el a mai afirmat că a aflat de la angajaţii de la telescaun că nu a fost pentru prima dată când se întâmplă un astfel de accident. „Cei de la telescaun au spus că nu e prima oară când un scaun se loveşte de un camion. Că s-a mai întâmplat, doar că scaunul era gol. Până au venit poliţiştii, ei au îndreptat bara de protecţie a scaunului în care ne aflam. Aşa povestea unul dintre lucrătorii de acolo. Că nu e prima dată! Deci, incidentul a avut loc cumva şi cu ştiinţa lor”, a conchis bărbatul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.