Gura lumii, 27.08.2018

26 august 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

A crezut că a scăpat după ce laţul din jurul gâtului i-a fost slăbit pentru o perioadă de timp. Acum i-a fost strâns din nou, dar tare de tot. Este vorba de un fost edil dintr-o micuţă localitate minieră a judeţului. Acesta a topit o sumă considerabilă cu iubita lui şi apropiaţi. Din banii pretinşi drept bir firmei care a câştigat un proiect, omul şi-a pus deoparte pentru bătrâneţe, şi-a cadorisit iubita cu 40 de ani mai tânără şi a dat şi partidului ceva mărunţiş. De manevra sa au aflat şi nişte băieţi dintr-o comisie de investigaţii şi după o verificare, l-au dat pe mâna legii. Cum avea mulţi prieteni, a fost scos basma curată de anchetatorii locali, însă nimeni nu se aştepta ca după ani de zile să fie luat iarăşi la întrebări. Minunea s-a întâmplat, şi nişte băieţi curioşi şi cu putere de decizie au redeschis dosarul şi acum sunt puşi pe fapte mari.

Un proiect derulat într-o regiune cu lămpaşe ar trebui să-i ajute pe oameni să trăiască mai bine, să scoată mai puţini bani la iarnă cu întreţinerea. Realizarea lui este finanţată de la bugetul public plus o contribuţie consistentă a beneficiarului, adică a localnicilor. Până acum au fost reabilitate câteva clădiri, dar lucrurile nu sunt deloc aşa cum sperau oamenii. Cei care au beneficiat de primenire au constatat că în case e la fel de frig ca şi înainte de îmbrăcarea pereţilor, că la prima ploaie tot blocul e decolorat şi mai important, că le cade în cap spoiala făcută de meseriaşi. Cârcotaşii spun că firma care face lucrarea ar fi calificată, dar aşa a primit ordine. Să facă o lucrare cu materiale proaste, cât mai ieftine. Profitul rezultat se împarte cu cei care primesc lucrările şi cu câţiva subordonaţi ai şefului urbei, adică cu cei subordonaţi să urmărească pas cu pas proiectul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un bărbat şi fiul său au crezut că vor muri, după ce un camion cu lemne a lovit telescaunul în care se aflau, în Masivul Parâng: Clipe de groază la 1.300 de metri înălţime!

Un bărbat din Bucureşti, împreună cu fiul său minor, au trecut prin clipe de groază în timp ce coborau cu...

Anunţ Finanţe, 27,08,2018

Motociclist mort în accident rutier, pe şoseaua Deva-Brad

Un motociclist din Bihor a sfârşit tragic ieri, în jurul orei 13.30, pe şoseaua Deva – Brad. Bărbatul a lovit...

Închide