Un bărbat, dispărut de la o partidă de vânătoare, a fost găsit mort

03 vanatoriEchipe formate din jandarmi montani, poliţişti şi membri ai asociaţiei care gestionează un fond de vânătoare de la Baru Mare au fost alertate ieri, că un vânător care a participat  la o partidă organizată nu mai este de găsit. Vânătorul a fost găsit, după căutări, mort într-o râpă.

S-a alertat după trei zile
Partida de vânătoare organizată în fondul din zona Baru Mare a fost legală şi a avut loc duminică, sezonul fiind deschis la mistreţi şi căpriori. Astfel, mai mulţi vânători au luat parte la aceasta, iar înainte de începerea ei, oamenii au fost instruiţi de cel care a condus expediţia şi au fost distribuiţi în posturi, aşa cum cer regulile. În mod normal, nimeni nu poate părăsi vânătoarea până la finalul ei, însă organizatorul le-a spus poliţiştilor că bărbatul dispărut a cerut să plece din postul atribuit şi din acest motiv n-a realizat că n-a mai ieşit din fondul de vânătoare. Abia ieri, soţia bărbatului a văzut că omul ei nu mai dă nici un semn de aproape trei zile şi a anunţat autorităţile. „Vânătorul ar fi plecat înainte de finalizarea partidei, iar participanţii au avut percepţia că el a plecat acasă. Familia a crezut că el a mai rămas acolo. Familia este cea care ne-a anunţat de dispariţie, cu întârziere, probabil după ce au pus toate informaţiile cap la cap. Noi l-am găsit, dar din păcate le-am găsit decedat într-o râpă”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Ar fi căzut în prăpastie
Bărbatul are 57 de ani şi este din comuna Baru Mare, astfel că ştia foarte bine zona Valea Muncelului, acolo unde a fost găsit fără suflare. Poliţiştii şi jandarmii au mai văzut că omul avea puşca de vânătoare lângă el, iar din constatările făcute la faţa locului ar fi vorba de o moarte accidentală. Ar fi căzut în râpă şi ar fi murit, fie din cauza rănilor, a hipotermiei ori a unui infarct. „La căutări au luat parte 20 de poliţişti, jandarmi, voluntari şi de la Salvamont, iar deocamdată nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracţiuni. Pare că este vorba de o moarte accidentală prin cădere de la înălţime. Urmează ca după efectuarea necropsiei, medicii legişti să stabilească cu exactitate cauza morţii”, a mai declarat subcomisarul Niţu.
Pe de altă parte, anchetatorii vor trebui să facă lumină şi în privinţa modului de organizare a partidei. Aceasta se desfăşoară după reguli stricte şi la finalul ei toţi participaţii, vânători sau gonaci, se reunesc într-un punct stabilit de la început. Abia după ce se face „inventarul” personalului se poate părăsi fondul de vânătoare. În caz că unul dintre participanţi lipseşte se dă alarma şi se pleacă imediat în căutarea lui. Acest lucru nu s-a întâmplat duminică.

One thought on “Un bărbat, dispărut de la o partidă de vânătoare, a fost găsit mort

  • 21 octombrie 2015 la 13:13
    Permalink

    Nu poti omori la nesfarsit animale nevinovate doar din placere…fara sa dai socoteala odata si odata pentru faptele tale ! Hai noroc si la cat mai multe asemenea stiri !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.