Un bar din Croaţia vinde cockteiluri „Pfizer” sau „Moderna”, inspirate de vaccinurile anti-COVID

20 mai 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

La prima vedere pare că Pfizer, Moder­na, Astra Zenecca şi Sputnjik 6 sunt de­numirile vacccinurilor anti-COVID-19 scrise greşit. Dar nu este aşa: este vorba de patru noi cockteiluri oferite de un bar din Zagreb inspirat din serurile împotriva noului coronavirus.

Servit dintr-o seringă
„Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni”, a de­cla­rat Tomislav Perko, propietarul “Roots juice&cocktail bar” situat în centrul ca­pi­talei Croaţiei. “Serveam câteva cupe de ‘Penicilline’ (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim ‘Pfizer’ sau ceva similar”, a spus Perko. De aici a apărut ideea creării a pa­tru cockteiluri inspirate din cele patru vac­ci­nuri cele mai cunoscute, combinând în fie­care ingrediente legate de originea se­rului şi de compania producătoare. Şi, de­sigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.
„Alcoolul de bază pentru fiecare cock­tail vine din ţara care produce vaccinul”, de exemplu Pfizerr, dezvoltat de com­pa­nia americano-germană Pfizer/Biontech, este un amestec de whisky american şi de Jägermeister german, a subliniat Perko.
Desigur, vodca este alcoolul de bază pen­tru Sputnjik 6 (inspirat din vaccinul ru­sesc Sputnik V), în timp ce pentru Astra Zenecca, vaccinul european cel mai uti­lizat în prezent şi creat de consorţiul sue­dezo-britanic AstraZeneca, s-a optat pentru gin.
Alte ingrediente folosite au de ase­me­nea conotaţii medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri şi extrase naturale din fructe care, se asigură, ajută la ame­liorarea imunităţii organismului. “Este o ofertă delicioasă şi un prilej pentru clienţi să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul”, a explicat Tomislav Perko.
Clientul trebuie să injecteze el ultima doză din seringa care însoţeşte cocktailul iar la sfârşit acesta primeşte şi un mic certificat în care scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La mo­mentul denumirii cockteilurilor s-a optat pentru a modifica uşor numele original al vaccinului, pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva, în apropiere de centrul vechi al oraşului.
Numărul dozelor nu este limitat ca în cazul vaccinurilor adevărate, au fost astfel clienţi care au primit patru doze dife­rite în aceeaşi după-amiază, deşi se re­comandă să se bea cea de-a doua doză în termen de minimum două săptămâni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pierdut fără drept de apel iar acum a fost pă­ră­sit şi de amantă. Eşec­u­rile se ţin scai de capul...

Bulina neagră

Adrian Coltescu, tânăr de 28 de ani, din municipiul Vulcan Pentru că a fost condamnat la închisoare cu executare de...

Bulina albă

Ionuţ Lascău, antrenor şi coordonator al clubului ”Panterele negre” din Petroşani Pentru că elevii săi s-au întors de la Campionatul...

Închide