Un an şi patru luni pentru tâlhărie

Autorul infracţiunii este recidivist şi fusese eliberat înainte de termen după o altă condamnare. Restul de zile neexecutate i-au fost adăugate, astfel că va sta peste doi ani după gratii.

Tâlhăria a avut loc pe o stradă din municipiul Hunedoara, iar victima, un localnic de 37 de ani, le-a spus anchetatorilor că a fost agresată de trei tineri, care i-au sustras telefonul mobil şi au fugit. Suspecţii au fost prinşi de poliţişti, printre ei fiind şi un minor de 13 ani, însă doar unul dintre ei a comis infracţiunea. Pe durata anchetei, autorul tâlhăriei a fost arestat preventiv, la fel fiind şi unul dintre presupuşii complici, un alt adolescent în vârstă de 15 ani. În urma finalizării dosarului penal, procurorii au decis să-l trimită în judecată pe Sebastian Rostaş (21 de ani) pentru tâlhărie.
Tânărul nu şi-a recunoscut fapta. Zilele trecute, magistraţii Judecătoriei Hunedoara l-au condamnat la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare. Instanţa a adăugat la pedeapsă restul rămas neexecutat de 259 de zile din pedeapsa de doi ani şi 10 luni închisoare dintr-o condamnare anterioară. Sentinţa instanţei de fond nu este definitivă. Bărbatul aflat în Penitenciarul Aiud va rămâne după gratii până la judecarea apelului. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.