ActualitateComunitate

Un an de vaccinare în județul Hunedoara!

În 30 decembrie 2020, Hunedoara a fost printre primele județe din țară unde a fost demarată campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Până în acest moment au fost administrate peste 300.000 de doze de vaccin la peste 150.000 de persoane,anunță Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

 

“A fost un efort susținut, cu multe provocări logistice, medicale și de comunicare. A fost un efort colectiv, de echipă, în care toți cei implicați au realizat importanța vaccinării în combaterea pandemiei SARS-CoV-2.

Câteva evenimente importante:

Prima Caravană de vaccinare din România (20.02.2021) – acțiune de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 cu o echipă de voluntari formată din medici și asistente de la Spitalul Județean Timișoara, coordonată de Prof. Dr. Dorel Săndesc.

Primul Drive-Thru din România (24.04.2021) – după multe planuri și pregătiri am reușit să deschidem primul Centru de vaccinare din mașină, chiar înaintea multor țări europene. Până în acest moment la Drive-Thru Deva au fost administrate peste 41.000 de doze.

Primul județ din România care a lansat o campanie de vaccinare în școli (05.05.2021) – în cadrul Campaniei „ÎNAPOI LA ȘCOALĂ!” au fost vaccinați elevi și cadre didactice în școlile și universitățile din județ.

Cel mai mare număr de persoane vaccinate în mediul rural (03.06.2021), în cadrul acțiunii „Orașul vaccinează satul”.

Nenumărate acțiuni de vaccinare în comunele și satele din județul Hunedoara.

Mulțumim personalului din DSP Hunedoara pentru tot efortul depus și personalului din centrele de vaccinare care a stat la datorie zi de zi și s-a implicat total în campania de vaccinare.

Nu am fi obținut aceste rezultate fără susținerea tuturor instituțiilor implicate, Instituția Prefectului Județul Hunedoara, ISU, Jandarmerie, Poliție, STS, CAS HD, primării și spitale din județ, medici de familie, angajați din alte instituții.

Mulțumim reprezentanților mass media locală și națională pentru atenția acordată subiectului și profesionalismul de care au dat dovadă în relatarea evenimentelor.

Vă mulțumim tuturor!

Să avem un an mai bun și să rămânem mai departe o Echipă!

La mulți ani!”, a spus Sebastian Mezei (foto), directorul DSP Hunedoara.

 

One thought on “Un an de vaccinare în județul Hunedoara!

  • Dar pe medicii de familie ii controlează aceleași frustrate care nu au nimic de a face cu medicina?
    Corect era sa zic fără studii în domeniu.angajate pee pile…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura