Un an de mãsuri preventive pentru Moloţ & compania

Procurorii DNA au prelungit din nou controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru patru inculpaţi din dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Măsura preventivă luată faţă de Mircea Moloţ (foto), Tiberiu Balint, Emanoil Milică Pup şi Vasile Axinte a intrat în vigoare ieri, 2 noiembrie şi va expira în 2 ianuarie 2016. Dispoziţia procurorilor nu are caracter definitiv, putând fi contestată în instanţă. 02 molot
Trebuie menţionat că pentru Robertto Venter, ginerele lui Moloţ, procurorii au prelungit controlul judiciar din 26 octombrie. Acesta a contestat ieri măsura la Tribunalul Hunedoara, fiindu-i respinsă. Pe perioada controlului judiciar, toţi cei cinci inculpaţi vor avea de respectat anumite obligaţii şi interdicţii. Aceştia nu au voie să părăsească ţara, să ia legătura unii cu alţii sau cu martorii din dosar, să nu exercite profesia şi nici activitatea în exercitarea căreia au săvârşit faptele etc..
Trei luni în arest la domiciliu
În 7 noiembrie se va împlini un an de zile de la momentul în care mascaţii au descins la CJ Hunedoara, la mai multe sedii de firme, dar şi la domiciliul personal al fostului şef al administraţiei judeţene. O lună mai târziu, fostul preşedinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, fostul vicepreşedinte al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, fostul viceprimar al comunei Vorţa, Emanoil Milică Pup, Vasile Axinte şi Robertto Venter au fost duşi la audieri la Serviciul Teritorial DNA – Alba Iulia. Tot atunci, cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore în arest la Alba Iulia, a doua zi fiind duşi cu propunere de arestare preventivă la Tribunalul Alba. Cererea procurorilor nu a fost admisă de instanţa de fond, lotul Moloţ fiind pus sub control judiciar. Decizia Tribunalului Alba a fost contestată atât de Moloţ & compania, cât şi de către procurori. Motiv pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia procurorilor şi a dispus arestul la domiciliu pentru Moloţ, Balint, Pup, Venter şi Axinte. Timp de trei luni, aceştia nu au putut să-şi părăsească locuinţele, fiind menţinuţi în arest la domiciliu. După care, în luna martie, măsura le-a fost înlocuită cu una mai blândă, respectiv controlul judiciar. (N. Bumbac)

11 comentarii la „Un an de mãsuri preventive pentru Moloţ & compania

 • 3 noiembrie 2015 la 5:47
  Permalink

  Cred că acesta este argumentul lui Nelu Ardelean pentru invitaţia adresată lui Purcel ot Mărtineşti de a deveni preşedinte de onoare la ALDE. A pardon, nu preşedinte de onoare doar membru…infractor. Da, este o clarificare gen Radio Erevan. Are dreptate Nelu Ardelean. Cei 100.000 de electori l-au votat…fure cât mai mult. Dar, stai de ce nu ar deveni candidatul ALDE la preşedenţia CJ Hunedoara? Toţi plâng deorece nu a fost lăsat să fure după nevoi ca în comunism.

 • 3 noiembrie 2015 la 6:01
  Permalink

  Masoneria bat-o vina ! 🙂

 • 3 noiembrie 2015 la 10:32
  Permalink

  Eu sunt Molot si sunt cel mai mare hot. V-am mintit pe toti si v-am fraierit. Asa ca sunteti niste fraieri dragi hunedoreni. Eu sunt liber si cu agoniseala din furt la adapost. Hahaha

 • 3 noiembrie 2015 la 21:46
  Permalink

  Vedeti ce fraieri sunteti? Nici macar n-ati comentat nimic. Sunteti niste lasi si niste fraieri de asta v-am si mintit intotdeauna pt ca sunteti niste prosti. Hahaha

 • 3 noiembrie 2015 la 22:03
  Permalink

  Da, Pseudomoloţ are dreptate. Este de mirare cum un astfel de acuzat nu stârneşte indignarea oamenilor. Chiar, cât ar trebui să fure Purcel sau altcineva pentru a stârni indignarea opiniei publice?

 • 3 noiembrie 2015 la 23:08
  Permalink

  Cit vreau eu fur. Si acum fur prin Bogdan Timpau. Fraierilor.3

 • 4 noiembrie 2015 la 7:13
  Permalink

  Da, şi acum furi praful de pe tobă.

 • 4 noiembrie 2015 la 10:15
  Permalink

  Asa crezi tu Moise Nicoara. Doar esti un fraier. O sa te dau pe mina slugilor mele din Politie. Sefii de la judet si de la municipiu sunt numiti de mine. Fac ce le zic eu, altfel ii schimb. Sunt tare nu?

 • 4 noiembrie 2015 la 15:32
  Permalink

  Nu cerceta aceste legi caci eşti nebun de le înţelegi..

 • 4 noiembrie 2015 la 15:44
  Permalink

  Mai Moise Niciara sa ma pupi in c.r si tu si familia ta. Cu ranchiuna al tau Mircea Ioan Molot.

 • 4 noiembrie 2015 la 22:15
  Permalink

  Puşcăriabile Purcel, nu este ranchiună absolut de loc. Este doar simţ civic conform căruia o jigodie ca Domnia Voastră nu are ce căuta în viaţa publică. Invectivele folosite la adresa mea mă înnobilează. Ele demonstrează josnicie, iar lipsa argumentelor sărăcie intelwctuală, deşi sunteţi profesor. Ca să convingeţi oamenii spuneţi-mi că nu v-aţi abandonat copii (nu soţia lui Venter, ceilalţi doi copii, băiatul şi fata), că nu i-aţi dat lucrări lui Venter, că nu aţi făcut afaceri cu Nelu Ardelean, că vă puteţi justifica averea până la ultimul ban. Dacă puteţi face asta îmi cer scuze public şi recunosc că am fost incorect cu Domnia Voastră. Dacă nu o puteţi face vă rog să folosiţi tot felul de invective la adresa mea pentru a vă masca ticăloşia. Vă doresc multă sănătate, să treceţi cu bine peste aceste încercări dar nu împotriv împotriva justiţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.