Un an de la tragedia din Colectiv

A trecut un an de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv, în care au pierit 64 de tineri. Doi dintre ei, Vulcu Maria, de 30 de ani şi Sienerth Radu, de 22 de ani, erau din judeţ. Maria a decedat pe loc, fiind prinsă în haosul din club, de după izbucnirea incendiului. Radu a murit în spital după patru luni în care a fost internat, fiind a 64-a victimă a carnagiului din Colectiv. Ambii aveau rezultate strălucite la învăţătură şi o carieră promiţătoare în faţă.
Vulcu Maria a absolvit Liceul de Arte „Sigismund Toduţă”, după care şi-a continuat studiile la Facultatea de Arhitectură de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Profesorii pe care i-a avut în liceu îşi aminteau despre ea ca fiind o elevă foarte bună şi talentată. Sienerth Radu din Petroşani era student la Academia de Studii Economice din Bucureşti, unde a fost admis fără nici o problemă, fiind absolvent eminent de liceu. Tânărul a decedat în urma unui stop cardio-respirator la Spitalul Floreasca din Capitală, în luna martie 2016. Acesta a suferit mai multe intervenţii chirurgicale, dar medicii nu au putut să-i salveze viaţa, starea sa fiind una gravă din momentul internării.
Cauzele incendiului din Colectiv şi cei care se fac vinovaţi indirect de moartea celor 64 de persoane sunt în continuare anchetate în mai multe dosare penale deschise de autorităţi. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare