Un adolescent a sunat la 112 şi a spus că a fost răpit şi dus într-o cabană în pădure.Alarma falsă a pus pe jar conducerea judeţului şi peste 120 de poliţişti şi jandarmi!

6 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

        Cazul „Caracal” îi inspiră pe adolescenţi, dar din păcate nu la lucruri bune.
Un exemplu este cazul de luni seara, când un adolescent în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, a sunat la 112, reclamând că ar fi fost răpit şi dus într-o pădure. Băiatul le-a spus operatorilor de la 112 că a fost răpit din municipiul Deva, din faţa spitalului, de către persoane necunoscute, care i-ar fi oferit 50 de lei, după care l-ar fi luat cu un autoturism de teren sau tip dubă, cu care l-ar fi dus la o cabană amplasată într-o pădure.
        A întrerupt brusc convorbirea
Operatorul 112 nu a putut obţine alte date de interes pentru anchetă, întrucât apelantul a întrerupt convorbirea, afirmând că se apropie cineva.
În scurt timp de la acest apel, şi, ca să nu mai asistăm la un nou caz ”Caracal”, s-a constituit o echipă complexă, coordonată de către conducerea IPJ Hunedoara. La acţiune au participat şi specialişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, ai Poliţiei municipiului Deva, ai Poliţiei municipiului Brad şi ai Biroului de Analiză a Informaţiei Hunedoara.
„Poliţiştii au declanşat, îndată după primirea apelului de urgenţă, activităţi specifice căutării de minori, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.
       Şi prefectul l-a căutat pe băiat
Peste 120 de poliţişti şi jandarmi l-au căutat pe adolescentul care a reclamat că ar fi fost răpit. Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a fost şi el pe teren, împreună cu echipele de la Poliţie şi Jandarmerie. Apelul a fost localizat de către cei de la STS ca fiind din zona municipiului Brad, zona şteampurile Veci, Valea Bradului.
În sfârşit, după 12 ore de căutări, apelantul a fost găsit. Astfel, ieri, poliţiştii au reuşit identificarea autorului apelului la 112, un adolescent în vârstă de 16 ani, din municipiul Brad, asupra căruia a fost găsit telefonul mobil de la care s-a efectuat convorbirea. Băiatul a fost dus întâi la Poliţia Brad, unde a fost audiat. Potrivit poliţiştilor, se pare că adolescentul a minţit că a fost răpit. Tot ieri, el a fost dus la sediul Poliţiei municipiului Deva,”în vederea luării măsurilor legale, în cadrul dosarului penal coordonat de procurorul desemnat, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva”. (Adriana Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vorţa: nevoi bugetare pentru funcţionare

Rectificarea bugetară, prima din acest an, este aşteptată cu sufletul la gură de primării. La Vorţa, comună mică şi cu...

Primarul din Hărău vrea reţea de gaz metan în comună

Administraţia publică din Hărău a înaintat o adresă către Transgaz S.A, în vederea susţinerii introducerii gazului metan la nivel de...

Finanţare nerambursabilă de 15.000 de euro pentru fermele

Fermierii pot primi prin intermediul submăsurii „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” finanţare nerambursabilă în valoare de 15.000 de euro. Suma...

Închide