Eveniment

Ultimul cuvânt pentru asasinul din Uricani

03 Marius Tinica  0870

Nicoleta Popa

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, a avut loc ultimul termen al procesului în care Marius Ţinică (foto) este cercetat pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. Bărbatul este acuzat că în luna martie a acestui an a omorât o femeie de 55 de ani din Uricani şi a furat din locuinţa ei bani şi bijuterii. Ieri, au fost audiaţi doi martori, iar inculpatul a avut ultimul cuvânt. În zilele următoare, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara vor da sentinţa finală în acest caz.
Avocatul lui Ţinică a încercat să obţină pentru acesta o pedeapsă minimă, motivând că bărbatul suferă de tulburări psihice, survenite în urma unui accident. Potrivit apărătorului acestuia, în urmă cu trei ani, în timp ce se afla la muncă la o cabană din Straja, tânărului i-a căzut în cap o bilă de lemn.  Acuzarea a precizat însă, că, în urma expertizei medico-legale, s-a constatat că acesta suferă de tulburări de personalitate de tip disocial, însă a avut discernământ când a săvârşit fapta.

Dat de gol de o picătură de sânge
Din locuinţa femeii ucise, el a furat poşeta victimei şi o borsetă, din care a sustras 1.000 de lei şi două sute de euro, iar apoi le-a aruncat la un coş de gunoi din apropierea blocului, pentru a încerca să îşi acopere fapta, a menţionat procurorul. A doua zi, asasinul a părăsit localitatea şi a plecat la Constanţa.
Probele de sânge descoperite la faţa locului, pe ochelarii victimei, dar şi pe sfoara cu care era strangulată, i-au dus pe anchetatori direct la autor, aflat deja în baza de date a poliţiştilor din Uricani. Ţinică este recidivist, având la activ încă o tâlhărie, pentru care a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare. Lăsat de magistraţi în libertate, i-a fost uşor să facă pasul de la tâlhărie la crimă. Tânărul riscă detenţie pe viaţă sau închisoare între 15 şi 25 de ani. În prezent, el este închis la Penitenciarul Bârcea Mare.

One thought on “Ultimul cuvânt pentru asasinul din Uricani

  • Sper sa arzi in iad mah cacatule X(

    sper sa ii faca cineva lafel si lu mata

    sa vezi cum e char daca mama ta nu are nici o vina

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura