Ultimul bal în Liga a IV-a

Ciprian Marinuţ

Cel mai echilibrat şi palpitant tur de campionat al ultimilor ani din Liga a IV-a îşi va desemna campioana de toamnă de Ziua Naţională. Patru dintre cele cinci fruntaşe ale clasamentului se vor duela între ele, iar una are meci mai uşor, acasă, cu „lanterna roşie”, dar poate urca maximum pe locul doi.

Derbiuri la Uricani şi Petroşani
„Bătăliile” decisive pentru stabilirea primei clasate se vor da mâine (sâmbătă), de 1 decembrie, la Uricani şi Petroşani. Lidera Minerul Uricani (37 de puncte) are doar varianta victoriei pentru a se încorona campioană a turului în meciul de acasă cu ocupanta locului trei, Aurul Brad (34 de puncte). De un eventual rezultat de egalitate sau de o potenţială victorie a oaspeţilor poate profita Universitatea Petroşani (36 de puncte), formaţia care s-a aflat cel mai mult timp la şefie în această jumătate de campionat şi e acum pe locul doi. Trupa lui Ionuţ Stelescu a avut un parcurs constant, dar „studenţii” au cedat prima poziţie în favoarea celor de la Minerul Uricani, etapa trecută. Acum, rocada se poate produce din nou, dacă Aurul Brad se impune la Uricani, iar Universitatea Petroşani câştigă meciul de pe teren propriu cu Dacia 2010 Orăştie (32 de puncte), ocupanta locului cinci. Cele două prime clasate îşi pot pierde complet locurile, dacă sunt învinse în această ultimă etapă, iar Aurul Brad câştigă derbiul cu Minerul Uricani, astfel că între primele trei clasate, toate permutările sunt posibile. Revelaţia turului de campionat Gloria Geoagiu (34 de puncte) are meci simplu acasă cu ultima clasată, Victoria Călan, şi în cazul unei foarte probabile victorii, poate urca maximum pe locul doi.

La juniori, campioana se ştie demult
Faţă de campionatul seniorilor, unde situaţia este una pe muchie de cuţit, în competiţia juniorilor, lucrurile sunt clare. Campioana en-titre, Universitatea Petroşani, conduce ierarhia cu 16 victorii din tot atâtea meciuri şi 48 de puncte.  La distanţă de 12 puncte, se clasează Inter Petrila, care are o evoluţie diametral opusă cu echipa de seniori a clubului, iar podiumul este completat de Hercules Lupeni, echipă nou-promovată, aflată în mare formă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare