PÃRAN DORIN, candidat USL pentru SENAT: O nouã Constituţie este o nouã temelie pentru România

Poate mai mult ca niciodată, anul 2012 a fost anul în care s-a pomenit în numeroase discuţii publice despre Constituţie. Legea fundamentală a unei ţări poate genera de foarte multe ori discuţii sau interpretări şi evident este, ca orice lege, perfectibilă.
Programul de Guvernare USL pentru următorii patru ani propune o nouă Constituţie, modernă, clară şi care să repare unele nedreptăţi. Concret, USL susţine un nou nivel administrativ – REGIUNEA – compatibil cu cel european. Este vorba despre o reformă mai amplă a aparatului administrativ, care nu presupune desfiinţarea judeţelor. Acest lucru se poate face prin modificarea Constituţiei. Susţinem un proces de regionalizare decis prin referendum, de către cetăţenii României. Orice modificare trebuie discutată cu cetăţenii, agreată politic şi acceptată de Uniunea Europeană.
Susţinem modificarea art. 134 vizând NUMIREA ÎN FUNCŢIE A JUDECĂTORILOR ŞI A PROCURORILOR, prin formalizarea rolului preşedintelui şi al Ministrului Justiţiei.
Vrem reforma Curţii Constituţionale a României: MODIFICAREA PROCEDURII DE DESEMNARE A MEMBRILOR CURŢII pentru limitarea influenţei factorului politic.
Nu în ultimul rând, trebuie să aibă loc raţionalizarea (limitarea) acţiunii Guvernului de a-şi angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului: O SINGURĂ ANGAJARE A RĂSPUNDERII PE SESIUNE PARLAMENTARĂ.
La 9 decembrie, VOTAŢI USL pentru ROMÂNIA PUTERNICĂ!
La final, după o expunere politică, trecem într-o altă latură şi nu îi uităm nici pe cei care îşi sărbătoresc ziua numelui. Pe această cale, doresc să transmit un mesaj de salut cu ocazia zilei de Sfântul Andrei, tuturor celor care îşi sărbătoresc onomastica. Le doresc multă sănătate tuturor.

PĂRAN DORIN, candidat USL la SENAT,
pe Colegiul Brad-Orăştie-Simeria-Geoagiu-Valea Mureşului

One thought on “PÃRAN DORIN, candidat USL pentru SENAT: O nouã Constituţie este o nouã temelie pentru România

  • 1 decembrie 2012 la 23:10
    Permalink

    eu am votat,tot timpul constitutia!!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare